Przepis na jak wytrybować udka z kurczaka

Kurczak w pomidorach

Kurczak w pomidorach

Szybki obiad dla całej rodziny, dużo smaku, mało pracy, czyli tak jak lubię. Mięso wytrybować z kości , przyprawić solą i pieprzem
Faszerowane udka zestawem serĂłw

Faszerowane udka zestawem serĂłw

Zwijamy jak roladkę by skóra oplatała cały mięsno-serowy farsz.  Wszystkie udka układamy na blachę, polewamy odrobiną oleju i posypujemy przyprawą do kurczaka
Indyjski kurczak w sosie curry - Chicken vindaloo

Indyjski kurczak w sosie curry - Chicken vindaloo

Zastanawiałam się jakiego mięsa użyć bo miałam do wyboru wołowinę, wieprzowinę kurczaka lub rybę. Vindaloo razem ze mną i Kasią gotowały jeszcze Ola i Joasia - czyli ten sam team co przy poprzednim daniu jakim była wołowina po burgundzku
Kurczak nadziewany szpinakiem

Kurczak nadziewany szpinakiem

Do tego przepisu wykorzystałam wytrybowane udka z kurczaka (bez problemu dostaniecie je w takiej postaci w sklepach mięsnych)
Udko faszerowane z kostką.

Udko faszerowane z kostką.

 Udka delikatnie wytrybować z kości, tak. Rodzynki sułtańskie firmy Food&Joy. Sól, pieprz, majeranek. żeby nie uszkodzić skóry
Kurczak na batatach pod chmurką z mango

Kurczak na batatach pod chmurką z mango

kurczaka, wytrybować, pokroić na kawałki. Udka z. kurczaka. Smak curry świetnie komponuje z mango. Do marynaty włożyć kawałki kurczaka, wymieszać, odstawić do
Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka

Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka

Być w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Greckie szaszłyki souvlaki można zrobić z wieprzowiny lub mięsa kurczaka
SOCZYSTE KOTLETY Z UDEK KURCZAKA

SOCZYSTE KOTLETY Z UDEK KURCZAKA

W internecie jest mnóstwo instruktażowych filmików jak to zrobić, i wierzcie mi nie jest to trudne. Ja kupuję udka już wytrybowane, ale jeśli nie macie takich w sklepie, gdzie robicie zakupy spróbujcie wytrybować sami
Roladki z kurczaka z sosem cytrynowo-imbirowym

Roladki z kurczaka z sosem cytrynowo-imbirowym

Filet z kurczaka mielimy z pomidorami suszonymi (muszą być dobrej jakości żeby uniknąć "rdzawego" posmaku) Do zmielonego mięsa dodajemy śmietanę i odrobinę soli i pieprzu do smaku
Kulinarne refleksje i rok 2014

Kulinarne refleksje i rok 2014

Wytrybowane udka można rozkroić z jednej strony, rozłożyć na płasko, lekko rozbić, ułożyć jakiś farsz i zrobić rolady drobiowe, dobre na obiad i na kanapki