Przepis na jak wyluzować kurczaka

5 Zapisać
Kurczak faszerowany (wyluzowany)

Kurczak faszerowany (wyluzowany)

Można drobno posiekać (jak na tatara). Zdecydowałam się na zrobienie kurczaka faszerowanego oraz. Kurczaka umyłam, pozbyłam szyjki i końcówek skrzydeł
68 Zapisać
Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym

Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym

Gdy zobaczyłam wczoraj reklamę tygodnia azjatyckiego od razu domyśliłam się, że pewnie będziemy gotować jakieś azjatyckie jedzenie
67 Zapisać
Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Nie chciałabym być jakoś szczególnie marudna, ale czy ktoś mógłby przyciągnąć trochę słońca i podnieść temperaturę otoczenia
8 Zapisać
KURCZAK FASZEROWANY

KURCZAK FASZEROWANY

Nadziewamy nią kurczaka,zszywam go.                         1 wyluzowany z kości kurczak 2kg. 1/2 kg. zmielonych piersi kurzych 1/2 kg
7 Zapisać
Udka kurczaka z czosnkiem i ziołami (Papirus)

Udka kurczaka z czosnkiem i ziołami (Papirus)

Ale zamiast piersi z kurczaka przygotowałam udka z kurczaka. Smażone udka z kurczaka podałam z sałatką przygotowaną z pomidorów i kiełkami brokuła, którą doprawiłam solą i pieprzem
4 Zapisać
Kurczak w pesto

Kurczak w pesto

Kurczaka pokroić w kostkę,. patelnię, wrzucić kurczaka, obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. pieczarek trochę odparuje, dodać na patelnię szpinak oraz kurczaka wymieszanego
3 Zapisać
Kurczak pieczony nadziewany

Kurczak pieczony nadziewany

Kurczaka umyć, osuszyć, wyluzować. Natrzeć kurczaka w środku i na zewnątrz, odstawić na co. Kurczaka. Kurczaka ułożyć grzbietem ku brytfannie, polać
2 Zapisać
Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą

Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą

Muszę Wam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem jakości kurczaka zagrodowego – miękka skórka, delikatne mięso
2 Zapisać
Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Z kurczaka wycinamy wszystkie kości. W międzyczasie jak wyparuje wino dolewamy wrzątku
2 Zapisać
Kurczak „Teriyaki”

Kurczak „Teriyaki”

Jako wygraną z pewnego konkursu otrzymałam sos Teriyaki firmy Kikkoman, postanowiłam go przetestować, gdyż nigdy nie jadłam tak przygotowanego kurczaka
1 Zapisać
KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ I BOROWIKAMI.

KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ I BOROWIKAMI.

Nie wiem jak Was, ale mnie gdy tylko termometr za oknem pokazuje minusowe temperatury dopada zwierzęca chęć na porządny kawałek mięsa
1 Zapisać
Udka wyluzowane nadziewane pokrzywami

Udka wyluzowane nadziewane pokrzywami

4 udka od kurczaka. Smażę na wolnym ogniu na oleju około 45 minut podlewając zimną wodą od czasu do czasu 4 udka od kurczaka
1 Zapisać
Pikantny kurczak z dzikim ryżem i melonem

Pikantny kurczak z dzikim ryżem i melonem

Talerz sam w sobie jest przepiękny, ale nie byłam pewna, jak prezentuje się na zdjęciu. (Inna sprawa, że z minuty na minutę, zdjęcie podoba mi się coraz bardziej, więc może po prostu powinnam bardziej wyluzować)
0 Zapisać
Duszony kurczak w tajine i goła pupa w saunie

Duszony kurczak w tajine i goła pupa w saunie

Przyznam się szczerze, że kiedy kilka lat temu odwiedziłam po raz pierwszy w życiu niemiecką saunę, zachowałam się jak większość rodaków za granicą - szczelnie owinęłam ręcznikiem, pod spodem skrywając mocno zabudowany strój kąpielowy
0 Zapisać
Kurczak kukurydziany faszerowany

Kurczak kukurydziany faszerowany

Kurczaka. kurczaka wyluzowałam – wyjęłam kości. Kurczaka. Kurczaka. kurczaka farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi
0 Zapisać
Kurczak z porami zapiekany w cieście

Kurczak z porami zapiekany w cieście

Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne. Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,
0 Zapisać
Kurczak pieczony  bez kości

Kurczak pieczony bez kości

Dawno nie robiłam takiego kurczaka więc w internecie znalazłam małą pomoc jak wyluzować kości z nie naruszając mięsa
0 Zapisać
Kurczak faszerowany rukolą

Kurczak faszerowany rukolą

Polecam też Pierś kurczaka faszerowana rukolą gotowana na parze. Przygotowanie kurczaka. Pierś kurczaka lub wyluzowane z kości i skóry udka dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano