Przepis na jak wyluzować kurczaka z kości

5 Zapisać
Kurczak faszerowany (wyluzowany)

Kurczak faszerowany (wyluzowany)

Można drobno posiekać (jak na tatara). Zdecydowałam się na zrobienie kurczaka faszerowanego oraz. Następnie wyluzowałam z kości
0 Zapisać
Kurczak pieczony  bez kości

Kurczak pieczony bez kości

Dawno nie robiłam takiego kurczaka więc w internecie znalazłam małą pomoc jak wyluzować kości z nie naruszając mięsa
67 Zapisać
Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Nie chciałabym być jakoś szczególnie marudna, ale czy ktoś mógłby przyciągnąć trochę słońca i podnieść temperaturę otoczenia
8 Zapisać
KURCZAK FASZEROWANY

KURCZAK FASZEROWANY

Nadziewamy nią kurczaka,zszywam go. Pieczarki czyścimy i kroimy,cebulę i paprykę siekamy w kosteczkę-wszystko razem przesmażamy na patelni,studzimy
7 Zapisać
Udka kurczaka z czosnkiem i ziołami (Papirus)

Udka kurczaka z czosnkiem i ziołami (Papirus)

Często kupuję udka, z których ściągam skórę, luzuję ostrym nożem z kości i otrzymuję czysty kawałek mięsa, który doskonale nadaje się na przygotowanie kotletów panierowanych, czy też właśnie do smażenia w papirusie, swoją wielkością takie udko akurat mieści się na pergaminie z przyprawami od Winiary
4 Zapisać
Kurczak w pesto

Kurczak w pesto

Kurczaka pokroić w kostkę,. wyluzowane z kości. Szybki w przygotowaniu i. patelnię, wrzucić kurczaka, obsmażyć na złoty kolor z każdej strony
2 Zapisać
Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą

Udka kurczaka zagrodowego pieczone z cukinią i czerwoną cebulą

Muszę Wam powiedzieć, że jestem pod wrażeniem jakości kurczaka zagrodowego – miękka skórka, delikatne mięso
2 Zapisać
Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Z kurczaka wycinamy wszystkie kości. Płaszcz z kurczaka uzupełniamy ścinkami mięsa, które ewentualnie zostały na korpusie lub oddzieliły się w trakcie luzowania
2 Zapisać
Kurczak „Teriyaki”

Kurczak „Teriyaki”

Jako wygraną z pewnego konkursu otrzymałam sos Teriyaki firmy Kikkoman, postanowiłam go przetestować, gdyż nigdy nie jadłam tak przygotowanego kurczaka
1 Zapisać
KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ I BOROWIKAMI.

KURCZAK NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ I BOROWIKAMI.

Nie wiem jak Was, ale mnie gdy tylko termometr za oknem pokazuje minusowe temperatury dopada zwierzęca chęć na porządny kawałek mięsa
1 Zapisać
Udka wyluzowane nadziewane pokrzywami

Udka wyluzowane nadziewane pokrzywami

Następnie mięso odcinam nożem od kości. Pokrzywy wykorzystywały nasze babcie w kuchni , a że są zdrowe postanowiłam sama do nich sięgnąć i do tego nic nie kosztują
0 Zapisać
Kurczak z porami zapiekany w cieście

Kurczak z porami zapiekany w cieście

Umytą i osuszoną ćwiartkę kurczaka luzujemy z kości, ściągamy skórę i kroimy w małą kostkę. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne
0 Zapisać
Kurczak kukurydziany faszerowany

Kurczak kukurydziany faszerowany

kurczaka wyluzowałam – wyjęłam kości. Kurczaka. odcinać mięso od kości cały czas uważać, aby nie przeciąć
0 Zapisać
Kurczak à la pizza

Kurczak à la pizza

Tym razem polecam Wam wypasione kotlety panierowane w mące kukurydzianej i jajku kotlety, usmażone jak schaboszczaki i zapieczone w piekarniku z warzywami i wędzonym serem
0 Zapisać
Kurczak faszerowany rukolą

Kurczak faszerowany rukolą

Pierś kurczaka lub wyluzowane z kości i skóry udka dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano
28 Zapisać
Szynka drobiowa z podudzi kurczaka

Szynka drobiowa z podudzi kurczaka

Mięso możecie pokroić w kawałeczki o wielkości jakie najbardziej Wam odpowiadają. kurczaka wyluzować z kości i pokroić na małe kawałki
4 Zapisać
Gulasz z kurczaka z harissą

Gulasz z kurczaka z harissą

Kości, które zostają z wyluzowanych ud używam jako dodatek do gotowania rosołu. Jakiś czas temu kupiłam razem z innymi przyprawami harissę marokańską
2 Zapisać
Balotyna z kurczaka

Balotyna z kurczaka

Balotyna z indyka była tak wielka, że jedliśmy ją w drugi dzień świąt – jako ciepłe danie, i jeszcze w Sylwestra jako wędlinę, na zimno