Przepis na jak usmażyć rybę

0 Zapisać
Stek z Tuńczyka - Jak usmażyć stek z tuńczyka

Stek z Tuńczyka - Jak usmażyć stek z tuńczyka

rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie. W mojej okolicy jedyny stek jaki mogę dostać jest w formie mrożonej, a w Biedronce z tego co widzę zadomowił się na stałe
0 Zapisać
Fish & Chips - przepis na rybę z frytkami

Fish & Chips - przepis na rybę z frytkami

Usmażoną rybę podajemy z frytkami i sosem porowym. Filety przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z jednej cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy na jakieś 2-3 godziny. Rybę panierujemy i wrzucamy na gorący olej, smażymy po około 3 minuty z każdej strony, aż panierka z bułki tartej będzie złocisto-brązowa
208 Zapisać
Makaron z Łososiem, Szpinakiem i Serkiem Pleśniowym

Makaron z Łososiem, Szpinakiem i Serkiem Pleśniowym

Makaron z łososiem i szpinakiem to eleganckie, wytworne danie, które może stanowić codzienny obiad, jak również np
205 Zapisać
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Robię ją po prostu na obiad, jak przyjdzie mi na nią ochota. Przygotowujemy rybę. Ryba smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
154 Zapisać
Filet z łososia w ziołach

Filet z łososia w ziołach

Ryby bardzo lubię, choć na pewno nie przyrządzam ich tak często, jakby należało. Rybę umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem i podzielić na równej wielkości filety
138 Zapisać
Filet z ryby panierowany

Filet z ryby panierowany

Jakiś czas temu zachwyciłam się rybą z masełkiem cytrynowym gotowaną w mikrofalówce, dziś jednak przedstawiam filet tradycyjnie panierowany w jajku i bułce tartej
120 Zapisać
Karp w panierce z płatków owsianych i orzechów

Karp w panierce z płatków owsianych i orzechów

Cytrynę przekroić na pół i usmażyć na patelni do grillowania i podawać razem z rybą. Polecam rybę przyrządzoną w panierce z płatków owsianych i orzechów
80 Zapisać
Pieczona tołpyga z masełkiem czosnkowo-koperkowym i zapiekanymi ziemniaczkami

Pieczona tołpyga z masełkiem czosnkowo-koperkowym i zapiekanymi ziemniaczkami

Kiedy ziemniaki zaczną się rumienić dokładamy rybę (można ją jeszcze delikatnie posolić, w zależności od tego, jak dużo soli było w marynacie) na tą samą blaszkę
76 Zapisać
ŁOSOŚ Z PATELNI

ŁOSOŚ Z PATELNI

Delikatne mięso łososia nie wymaga jakiejś wyszukanej obróbki czy egzotycznych przypraw. Ciepłą rybę posypujemy koperkiem
72 Zapisać
10 sprawdzonych pomysłów na zdrowe drugie śniadanie dla Twojego dziecka

10 sprawdzonych pomysłów na zdrowe drugie śniadanie dla Twojego dziecka

Jako źródło białka można wybrać rośliny strączkowe, pierś z indyka, rybę, ser lub jajo. Zobacz jakie to proste i skorzystaj z moich propozycji
57 Zapisać
Łosoś w Sosie Koperkowym

Łosoś w Sosie Koperkowym

Delikatnie wcieramy przyprawy w rybę. Łosoś - jedna z najbardziej szlachetnych, docenianych i aktualnie najmodniejszych ryb
42 Zapisać
Pekińskie gołąbki - znaczy szybkie

Pekińskie gołąbki - znaczy szybkie

Jak większa - to znów był problem z jej średnicą (by zmieściła się go gara celem sparzenia liści we wrzątku)
39 Zapisać
Sandacz w cieście czosnkowo lubczykowym

Sandacz w cieście czosnkowo lubczykowym

Jak wiadomo ryba wpływa na wszystko, wpływa chyba też na to że im więcej się jej zjada, tym większa jest na nią ochota
39 Zapisać
Smażona flądra i ziołowo - paprykowe ziemniaczki

Smażona flądra i ziołowo - paprykowe ziemniaczki

Jaka szkoda, że lato już się kończy. Kroimy na mniejsze kawałeczki (takiej jak na zdjęciu), polewamy oliwą z oliwek, dodajemy zioła (ilość zależy od upodobań oraz ilości ziemniaczków), sól, świeżo zmielony pieprz oraz paprykę
37 Zapisać
Kuchnia Meksykańska. Kurs kulinarny w Masala. Smaki Świata.

Kuchnia Meksykańska. Kurs kulinarny w Masala. Smaki Świata.

Nasze tostadas nigdy nie będą takie kształtne i elastyczne jak meksykańskie, ale próbować można.  Tak przygotowaną rybę mieszamy z pomidorami, cebulką, oliwkami, kolendrą i avocado
35 Zapisać
Łosoś w sosie musztardowo-kaparowym

Łosoś w sosie musztardowo-kaparowym

Rybę solimy, pieprzymy i nacieramy skórką otartą z cytryny. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy rybę z dwóch stron (najlepiej pod przykryciem)
32 Zapisać
Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Możesz na początek usmażyć na próbę jeden kawałek, a potem dopiero resztę. W cieście zanurzam kolejno każdy kawałek dorsza i pomagając sobie widelcem i łyżką przenoszę rybę w masie na rozgrzany olej na patelni
30 Zapisać
Ryba po grecku - Najlepsza!

Ryba po grecku - Najlepsza!

Jednak nie proporcje były najważniejsze, ale jeden magiczny a jakże prosty składnik, o którym wspomnę za chwilę w przepisie i gatunek ryby - a sprawdzałam na wielu i jak już robię rybę po grecku, to tylko i wyłącznie ze świeżych filetów z dorsza bez skóry