Przepis na jak usmażyć mintaja

Mintaj z pieczarkami

Mintaj z pieczarkami

                               Taka wersja mintaja jest chyba najprostsza, ale bardzo smaczna. 1 kg fileta z mintaja ( mrożonego lub świeżego )sól morska do smakupieprz kolorowy do smakumąka do obtaczaniaolej do smażenia500 g małych pieczarek150 g masła PRZYGOTOWANIE
5 0
Mintaj smażony w majonezie

Mintaj smażony w majonezie

Filety oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju i pozostawić na patelni. ½ kg filetów z mintaja. Filety oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju i pozostawić na patelni
0 0
12. Ryba w zalewie octowej

12. Ryba w zalewie octowej

Filety rybne odsączyć z nadmiaru wody, osolić, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. filet z ryby morskiej (ja użyłam mrożonego mintaja - 4 płaty, ale najsmaczniejszy wg mnie jest świeży śledź)sólmąka do panierowaniaolejZalewa octowa
83 0
RYBA PO GRECKU

RYBA PO GRECKU

Ryba po grecku gości na naszym stole dosyć często, szczególnie w piątki J Może dla niektórych jest to danie nieco pracochłonne, ale wierzcie mi, warte poświęcenia zarówno czasu jak i energii
26 0
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Jak to dorszowate - rybka ta posiada pyszne i delikatne białe mięso o specyficznym morskim aromacie. Pamiętajcie mniej lodu, a więcej ryby świadczy o lepszej jakości tego co zjemy
13 0