Przepis na jak usmażyć mintaja

5 Zapisać
Mintaj z pieczarkami

Mintaj z pieczarkami

                               Taka wersja mintaja jest chyba najprostsza, ale bardzo smaczna. 1 kg fileta z mintaja ( mrożonego lub świeżego )sól morska do smakupieprz kolorowy do smakumąka do obtaczaniaolej do smażenia500 g małych pieczarek150 g masła PRZYGOTOWANIE
3 Zapisać
Mintaj z pikantną gruszką

Mintaj z pikantną gruszką

Ostatnio jakoś mi nie po drodze do ,, mojego" rybnego i kupuję to co jest w okolicy. Usmażyć filety na rumiano z obu stron
2 Zapisać
Mintaj + kminkowe- odsmażane ziemniaczki

Mintaj + kminkowe- odsmażane ziemniaczki

Najprostszy sposób na rybkę jaki. surówkę i usmażyć rybkę. lub jaki kto używa). 2 małe filety z mintaja ( ok
0 Zapisać
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie

Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie

dobrze papierowymi ręcznikami kuchennymi filety z mintaja. 2 małe filety z mintaja. Prawie ryba po grecku tyle , że w
0 Zapisać
Aromatyczny mintaj w przyprawach korzennych

Aromatyczny mintaj w przyprawach korzennych

Jak się więc domyślacie, najbliższe kulinarne propozycje będą opierały się właśnie na tychże przyprawach
1 Zapisać
Ryba smażona (mintaj) z pieprzem cytrynowym

Ryba smażona (mintaj) z pieprzem cytrynowym

Dzisiaj proponuję typowo piątkowy (postny) obiad jaki jadało się w moim rodzinnym domu. 6 filetów z mintaja. 6 filetów z mintaja
142 Zapisać
Filet z ryby panierowany

Filet z ryby panierowany

Jakiś czas temu zachwyciłam się rybą z masełkiem cytrynowym gotowaną w mikrofalówce, dziś jednak przedstawiam filet tradycyjnie panierowany w jajku i bułce tartej
81 Zapisać
12. Ryba w zalewie octowej

12. Ryba w zalewie octowej

Filety rybne odsączyć z nadmiaru wody, osolić, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. filet z ryby morskiej (ja użyłam mrożonego mintaja - 4 płaty, ale najsmaczniejszy wg mnie jest świeży śledź)sólmąka do panierowaniaolejZalewa octowa
50 Zapisać
Śledzie w zalewie octowej

Śledzie w zalewie octowej

Przepis tradycyjny, stary jak świat idealny na zbliżający się postny. Usmażyć na. można użyć oczywiście filetów z morszczuka, mintaja albo makreli
26 Zapisać
Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Już jakiś czas temu pokazywałem Wam przepis na moje ulubione naleśniki (przepis TU), dziś zaś trochę zmieniony przepis na naleśniki zawitał w połączeniu z filetem z ryby w mojej kuchni
20 Zapisać
Dieta Weight Watchers - cel i zasady diety, jadłospis, opinia dietetyka

Dieta Weight Watchers - cel i zasady diety, jadłospis, opinia dietetyka

Jakie efekty. Program "Plan punktów" nie zabrania restrykcyjnie żadnych produktów, a jedynie uczy, jak właściwie komponować posiłki
16 Zapisać
Ryba po grecku wg mojej mamy :-)

Ryba po grecku wg mojej mamy :-)

Przepis jak sama nazwa mówi pochodzi od mojej mamy i muszę przyznać, że żadna ryba nie smakuje mi tak dobrze jak właśnie ta
13 Zapisać
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Jak to dorszowate - rybka ta posiada pyszne i delikatne białe mięso o specyficznym morskim aromacie. Pamiętajcie mniej lodu, a więcej ryby świadczy o lepszej jakości tego co zjemy
12 Zapisać
KLOPSIKI RYBNE W SOSIE

KLOPSIKI RYBNE W SOSIE

Jak to mówią "każda pliszka swój ogonek chwali". Klopsy są bardzo miękkie ,ale to jest ryba ,więc nie mogą być takie zwarte jak z mięsa
11 Zapisać
Dietetyczne porady wigilijne

Dietetyczne porady wigilijne

Jak „odchudzić” wigilijne potrawy, by mogły je zjeść również osoby będące na diecie. Jeśli już zdecydujesz się go usmażyć, zrezygnuj z panierki i wybierz patelnię z powłoką nieprzywierającą (tak, aby móc smażyć bez dodatku tłuszczu)
11 Zapisać
Paluszki rybne w pikantnej panierce

Paluszki rybne w pikantnej panierce

właściwie jem, bo nie smakowało to jakoś szczególnie rybą, było. Można oczywiście usmażyć. przeważnie kostki z filetów mintaja
8 Zapisać
Placuszki rybne

Placuszki rybne

Świeża ryba nie ma tak intensywnego smaku jak wędzona, więc trzeba jej użyć więcej, żeby głównym smakiem nie były ziemniaki
5 Zapisać
Pulpety rybne w zalewie octowej

Pulpety rybne w zalewie octowej

Składniki. 1 kg fileta z ryb (morszczuk lub mintaj). 2 jajka. 1 duża cebula. 2 bułki. 1 szklanka mleka. pieprz i sól