Przepis na jak usmażyć dorsza

Miętowy dorsz

Miętowy dorsz

Pamiętam, jak zaskoczył mnie orzeźwiający smak i aromat miętowego pesto, na w sumie mdłej w smaku rybie, jaką jest dorsz
8 0
Dorsz w panierce sezamowej

Dorsz w panierce sezamowej

Usmażonego dorsza przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Zaletą jest to, że mięso dorsza jest chude, bardzo delikatne i kruche, a samo przygotowanie nie zajmuje wiele czasu
8 0
Dorsz w chrupiącej panierce

Dorsz w chrupiącej panierce

Jak już wspominaliśmy, najlepiej smakuje z dużą ilością ćwikły z chrzanem. Proponujemy dorsza w naszym wydaniu, czyli usmażonego w chrupiącym cieście na głębokim oleju podanego z dodatkiem ćwikły z chrzanem
6 0
Smażony dorsz

Smażony dorsz

Pomimo wszelkich chęci do wykorzystywania i promowania polskich ryb, z powodów prostych jak drut – moi najbliżsi nie cierpią ryb z ościami – wybrałam polędwiczki z dorsza atlantyckiego
5 0