Przepis na jak usmażyć dorsza ze skórą

Dorsz z bazylią i paluszkami z polenty

Dorsz z bazylią i paluszkami z polenty

skąd pochodzą, jak powstają, jak się je przechowuje, z czym,  jakie wina podawać. Dorsz norweski jest białą i delikatną rybą a podany z bazylią oraz podsmażonymi paluszkami z polenty smakował mojej rodzinie szczególnie
12 0
Miętowy dorsz

Miętowy dorsz

Pamiętam, jak zaskoczył mnie orzeźwiający smak i aromat miętowego pesto, na w sumie mdłej w smaku rybie, jaką jest dorsz
8 0
Szafranowe risotto z dorszem

Szafranowe risotto z dorszem

Jak usmażyć dorsza. Pod koniec, jak zobaczymy, że ryż dochodzi i brakuje mi kilku minut (próbujemy), dorzucamy ususzone pomidory i przesmażone wcześniej na maśle grzyby i namoczony w ciepłej wodzie szafran (dodajemy razem z wodą)
1 0
Ryba po grecku - Najlepsza!

Ryba po grecku - Najlepsza!

Jednak nie proporcje były najważniejsze, ale jeden magiczny a jakże prosty składnik, o którym wspomnę za chwilę w przepisie i gatunek ryby - a sprawdzałam na wielu i jak już robię rybę po grecku, to tylko i wyłącznie ze świeżych filetów z dorsza bez skóry
33 0
Tortilla z rybą

Tortilla z rybą

Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na złoto na oleju. Na sycącą kolację lub całkiem przyzwoity obiad, który możemy także zabrać ze sobą do pracy - niezastąpiona tortilla
4 0
Sandacz w migdałach

Sandacz w migdałach

Każde dzwonko panierujemy w mące, jajku i płatkach migdałów (w tej kolejności) i partiami smażymy z obu stron na oleju (ale nie za głębokim) na wolnym ogniu, żeby ryba się zdążyła usmażyć, ale migdały nie spaliły się
2 0
Ryba z frytkami (Fish and Chips)

Ryba z frytkami (Fish and Chips)

Giuseppe Cervi, który przypadkiem zszedł na ląd w czasie cumowania statku - którym płynął do Ameryki - w Cobh (które znane jest również jako ostatni port Titanica), zapoznał Dublińczyków z tym daniem
2 0
Sandacz w sosie koperkowym

Sandacz w sosie koperkowym

Chwilę podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażoną rybę wykładamy na talerze i polewamy sosem. Osoby będące na diecie mogą rybę uparować lub smażyć „na wodzie” (co dla siebie uskuteczniam latami – patelnię o nieprzywierającym dnie smaruję kilkoma kroplami oleju rzepakowego, wlewam niewielką ilość wody i na niej układam mięso, rybę czy cokolwiek – ale robię tak tylko dla siebie, narzeczony woli smażoną na choć niewielkiej ilości tłuszczu)
0 0
Odchudzaj przepisy

Odchudzaj przepisy

Szczególnie kurczak jest takim podstępnym nośnikiem tłuszczu, niby to chudy drób, ale w praktyce te zwierzaki tuczy się w takim tempie i na taką skalę, by były jak najcięższe i w efekcie kurczaki mają na sobie poduszeczki z tłuszczu prawie jak kaczka
0 0