Przepis na jak usmażyć dorsza ze skórą

Miętowy dorsz

Miętowy dorsz

Pamiętam, jak zaskoczył mnie orzeźwiający smak i aromat miętowego pesto, na w sumie mdłej w smaku rybie, jaką jest dorsz
Dorsz pieczony z pieczarkami

Dorsz pieczony z pieczarkami

Przełożyć na rybę. Rybę smażyłam na patelni patelni Tefal ze sklepu redcoon. Patelnia przeznaczona jest do kuchenek różnego typu, również do indukcyjnych
Szafranowe risotto z dorszem

Szafranowe risotto z dorszem

Jak usmażyć dorsza. Pod koniec, jak zobaczymy, że ryż dochodzi i brakuje mi kilku minut (próbujemy), dorzucamy ususzone pomidory i przesmażone wcześniej na maśle grzyby i namoczony w ciepłej wodzie szafran (dodajemy razem z wodą)
Jak smażyć ryby mrożone?

Jak smażyć ryby mrożone?

Niestety - ryby trzeba umieć usmażyć, a żeby się nauczyć to trzeba mieć podstawową wiedzę. A ta którą najłatwiej usmażyć to taka która ma skórkę - u mnie na zdjęciach widoczny jest dorsz bałtycki
Multicooker – Łosoś z pieczonymi ziemniaczkami

Multicooker – Łosoś z pieczonymi ziemniaczkami

Kolejny przepis dla multicookera. Tym razem będzie to pieczony łosoś z ziemniaczkami i pomidorkami. Przepis jest niezwykle prosty, a dzięki tej magicznej maszynce multicooker będzie jeszcze prostszy, a wykonanie nie zajmie mojego czasu
Tortilla z rybą

Tortilla z rybą

Każdy kawałek obtoczyć w mące i usmażyć na złoto na oleju. Na sycącą kolację lub całkiem przyzwoity obiad, który możemy także zabrać ze sobą do pracy - niezastąpiona tortilla
Sandacz w migdałach

Sandacz w migdałach

Każde dzwonko panierujemy w mące, jajku i płatkach migdałów (w tej kolejności) i partiami smażymy z obu stron na oleju (ale nie za głębokim) na wolnym ogniu, żeby ryba się zdążyła usmażyć, ale migdały nie spaliły się
Warsztaty WWF "Ryby wybrane"

Warsztaty WWF "Ryby wybrane"

A jakie ryby można kupować, jakie kupować rzadko, a jakich się wystrzegać pomoże nam, specjalna ściąga którą WWF co jakiś czas uaktualnia usuwając ryby, które można jeść a dodając te które akurat są zagrożone
Sandacz w sosie koperkowym

Sandacz w sosie koperkowym

Chwilę podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażoną rybę wykładamy na talerze i polewamy sosem. Osoby będące na diecie mogą rybę uparować lub smażyć „na wodzie” (co dla siebie uskuteczniam latami – patelnię o nieprzywierającym dnie smaruję kilkoma kroplami oleju rzepakowego, wlewam niewielką ilość wody i na niej układam mięso, rybę czy cokolwiek – ale robię tak tylko dla siebie, narzeczony woli smażoną na choć niewielkiej ilości tłuszczu)
Odchudzaj przepisy

Odchudzaj przepisy

Szczególnie kurczak jest takim podstępnym nośnikiem tłuszczu, niby to chudy drób, ale w praktyce te zwierzaki tuczy się w takim tempie i na taką skalę, by były jak najcięższe i w efekcie kurczaki mają na sobie poduszeczki z tłuszczu prawie jak kaczka