Przepis na jak usmażyć dorsza ze skórą

1 Zapisać
Szafranowe risotto z dorszem

Szafranowe risotto z dorszem

Jak usmażyć dorsza. Pod koniec, jak zobaczymy, że ryż dochodzi i brakuje mi kilku minut (próbujemy), dorzucamy ususzone pomidory i przesmażone wcześniej na maśle grzyby i namoczony w ciepłej wodzie szafran (dodajemy razem z wodą)
0 Zapisać
Sandacz w sosie koperkowym

Sandacz w sosie koperkowym

Chwilę podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażoną rybę wykładamy na talerze i polewamy sosem. Osoby będące na diecie mogą rybę uparować lub smażyć „na wodzie” (co dla siebie uskuteczniam latami – patelnię o nieprzywierającym dnie smaruję kilkoma kroplami oleju rzepakowego, wlewam niewielką ilość wody i na niej układam mięso, rybę czy cokolwiek – ale robię tak tylko dla siebie, narzeczony woli smażoną na choć niewielkiej ilości tłuszczu)
Więcej przepisów na %s strony