Przepis na jak usmażyć dorsza w panierce

Dorsz w panierce sezamowej

Dorsz w panierce sezamowej

Usmażonego dorsza przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Oczywiście najzdrowszegotowane, pieczone, czy duszone, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby na naszym talerzu, od czasu do czasu – pojawił się dorsz w panierce sezamowej
8 0
Dorsz w chrupiącej panierce

Dorsz w chrupiącej panierce

Jak już wspominaliśmy, najlepiej smakuje z dużą ilością ćwikły z chrzanem. Proponujemy dorsza w naszym wydaniu, czyli usmażonego w chrupiącym cieście na głębokim oleju podanego z dodatkiem ćwikły z chrzanem
6 0
Smażony dorsz

Smażony dorsz

Pomimo wszelkich chęci do wykorzystywania i promowania polskich ryb, z powodów prostych jak drut – moi najbliżsi nie cierpią ryb z ościami – wybrałam polędwiczki z dorsza atlantyckiego
5 0
Dorsz w panko

Dorsz w panko

I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza
3 0
DORSZ WE WŁOSKIM STYLU

DORSZ WE WŁOSKIM STYLU

przyrządziłam rybę na parze (w oryginalnym przepisie należy ją usmażyć w panierce). Tym razem zdecydowałam się na "Dorsza w stylu Livorno", jednak wprowadziłam modyfikacje m
3 0
Dorsz w migdałach

Dorsz w migdałach

Dzisiaj chcę Wam zaproponować dorsza smażonego w chrupiącej, migdałowej panierce. dorsza). Najczęściej przygotowuję smażoną rybę w panierce z mąki
2 0