Przepis na jak usmażyć dorsza mrożonego

25 Zapisać
DORSZ SMAŻONY sauté

DORSZ SMAŻONY sauté

To właśnie powody dla których warto jeść dorsza (i ogólnie ryby) bo walorów smakowych chyba nie muszę zachwalać
4 Zapisać
Dorsz atlantycki w sosie na bazie jogurtu i pora

Dorsz atlantycki w sosie na bazie jogurtu i pora

A jeśli lubicie pora tak, jak ja, polecam też przepis na dip jogurtowy z porem w roli głównej. Tym razem wybrałam dorsza atlantyckiego, a do sosu dodałam białą część pora, cebulkę i koperek
3 Zapisać
Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Do garnka lub na patelnię wrzucić na rozgrzany olej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, usmażyć. Filety z dorsza rozmrozić, jeżeli są mrożone
2 Zapisać
Dorsz w migdałach

Dorsz w migdałach

Dzisiaj chcę Wam zaproponować dorsza smażonego w chrupiącej, migdałowej panierce. dorsza). dorsza). Ostatnio na moim stole dość często gości ryba, którą notabene uwielbiam
2 Zapisać
Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym

Obowiązkowo jeszcze surówka,tak jaką tylko lubicie i obiad gotowy. 1/2 kg dorsza. Ryby 1/2 kg dorsza. Ryba w cieście piwnym to bardzo łatwy i szybki sposób na obiad
1 Zapisać
DORSZ PO CHOJNICKU

DORSZ PO CHOJNICKU

Jako, że gotujemy na Kaszubach, to chcemy podzielić się przepisami z tego regionu. - około 80 dag filetów z dorsza świeżego lub mrożonego,. 80 dag filetów z dorsza
1 Zapisać
Dorsz na purre z groszku

Dorsz na purre z groszku

Moje dzieci lubią  groszek w wersji na surowo lub jako dodatek do zupy jarzynowej ale były miło zaskoczone połączeniem groszku  i ryby
0 Zapisać
DORSZ NA SOSIE Z KREWETEK W POMARAŃCZACH

DORSZ NA SOSIE Z KREWETEK W POMARAŃCZACH

Krewetki gotować w soku z pomarańczy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do czasu jak woda wyparuje, a sos lekko zgęstnieje
18 Zapisać
Jak smażyć ryby mrożone?

Jak smażyć ryby mrożone?

Niestety - ryby trzeba umieć usmażyć, a żeby się nauczyć to trzeba mieć podstawową wiedzę. W tym poście postaram się przybliżyć Wam jak najwięcej informacji, które będą pomocne przy Waszych kulinarnych zmaganiach z rybami
2 Zapisać
Tajska zupa rybna z dorszem i krewetkami

Tajska zupa rybna z dorszem i krewetkami

Na rozgrzanym oleju kokosowym usmażyć czosnek pokrojony w plasterki, cebulę posiekaną w kosteczkę i imbir w paseczki
0 Zapisać
Aromatyczna potrawka z dorszem i witbierem

Aromatyczna potrawka z dorszem i witbierem

Kostki z dorsza umyć pod bieżącą wodą, posolić, pokroić w średniej wielkości kosteczki i usmażyć na maśle klarowanym
0 Zapisać
Bacalhau à Brás - prawdopodobnie najsłynniejszy przepis na dorsza

Bacalhau à Brás - prawdopodobnie najsłynniejszy przepis na dorsza

Najlepsze Bacalhau à Brás jedliśmy podczas powrotu z Cabo da Roca, gdzieś na przedmieściach Lizbony, było to też jedno z najlepszych dań z dorsza, jakie spróbowaliśmy podczas całej portugalskiej podroży
205 Zapisać
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Robię ją po prostu na obiad, jak przyjdzie mi na nią ochota. Kupujemy dorsza świeżego, albo mrożonego, ale wtedy przed przygotowaniem trzeba go całkowicie rozmrozić
138 Zapisać
Filet z ryby panierowany

Filet z ryby panierowany

Jakiś czas temu zachwyciłam się rybą z masełkiem cytrynowym gotowaną w mikrofalówce, dziś jednak przedstawiam filet tradycyjnie panierowany w jajku i bułce tartej
32 Zapisać
Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Możesz na początek usmażyć na próbę jeden kawałek, a potem dopiero resztę. Do wykonania potrawy użyłam filetów z dorsza
14 Zapisać
Świąteczny klasyk: ryba po grecku

Świąteczny klasyk: ryba po grecku

Wprowadziłam ją na nasz świąteczny stół stosunkowo niedawno, bo jakieś osiem lat temu. Metodą prób i błędów odnalazłam filet idealny - świeżego dorsza, bowiem mrożone filet y kompletnie moim zdaniem nie nadają się
12 Zapisać
KLOPSIKI RYBNE W SOSIE

KLOPSIKI RYBNE W SOSIE

Jak to mówią "każda pliszka swój ogonek chwali". Klopsy są bardzo miękkie ,ale to jest ryba ,więc nie mogą być takie zwarte jak z mięsa
11 Zapisać
Paluszki rybne w pikantnej panierce

Paluszki rybne w pikantnej panierce

właściwie jem, bo nie smakowało to jakoś szczególnie rybą, było. Można oczywiście usmażyć. wodniste i jakieś takie napuszone