Przepis na jak upiec szynkę w rękawie

11 Zapisać
Szynka pieczona w rękawie, smaczna domowa wędlina

Szynka pieczona w rękawie, smaczna domowa wędlina

Związałam z obu stron (jak cukierek) i przełożyłam do naczynia żaroodpornego. upieczeniu uzyskujemy szynkę miękką w środku, z chrupiącą skórką na wierzchu, a
10 Zapisać
Szynka pieczona w rękawie

Szynka pieczona w rękawie

Upieczenie jej to nic skomplikowanego. Natrzeć nią szynkę i zostawić na noc. Dziś na blacie szynka pieczona w rękawie
6 Zapisać
Szynka w miodzie i piwie (pieczona w rękawie)

Szynka w miodzie i piwie (pieczona w rękawie)

Po tym czasie szynkę delikatnie posmarować miodem. Szynka wyszła aromatyczna, soczysta i dobrze doprawiona
1 Zapisać
Szynka z rękawa 2w1

Szynka z rękawa 2w1

Chcemy ją upiec, zamknąć jak najszybciej pory mięsa w wysokiej temperaturze – a nie ugotować we własnych sokach
115 Zapisać
Szynka pieczona

Szynka pieczona

Znakomicie sprawdzi się na ciepło jako danie obiadowe się również jako domowa wędlina na kanapkach. Szynkę wkładamy w rękaw do pieczenia i w takim stanie zostawiamy na dobę w lodówce do zamarynowania
41 Zapisać
Szynka pieczona z żurawiną

Szynka pieczona z żurawiną

Mięso doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło. Podałam szynkę z kaszą kuskus z koperkiem i sosem. szynka, schab czy karkówka często gości u nas w domu
8 Zapisać
szynka z dzika - peklowana i pieczona

szynka z dzika - peklowana i pieczona

Tym razem ciotka wręczyła mi mięso z kością, przepis (nadmieniając, żeby robić głównie na oko) i kazała upiec
5 Zapisać
Szynka pieczona

Szynka pieczona

Obwiązujemy szynkę sznurkiem, dzięki czemu po upieczeniu będzie miała ładny kształt. W garnku, lub misce, w której będziemy marynowali szynkę, mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty i wkładamy do niej mięso
4 Zapisać
Pieczona szynka miodowo-musztardowa

Pieczona szynka miodowo-musztardowa

Agnieszka podała mi jedynie składniki, jakich użyła „na oko”, ja zaś skomponowałam potem odpowiednie proporcje marynaty
3 Zapisać
Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona

Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona

Wybierzcie zwartą, jak najbardziej monolityczną i najładniejszą szynkę, jaką znajdziecie u rzeźnika. Wszystkie przyprawy do suchej wcierki tłuczemy razem jak najdrobniej w moździerzu
3 Zapisać
Szynka miodowo-musztardowa

Szynka miodowo-musztardowa

Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem na danie, które w powodzeniem możecie zaserwować na niedzielny obiad, rodzinną uroczystość albo na zimno jako wędlina do pieczywa
3 Zapisać
Pieczona szynka nadziana śliwkami

Pieczona szynka nadziana śliwkami

Upieczoną szynkę wyjąć, ostudzić, przed podaniem pokroić w plastry. Tym razem szynkę zamarynowałam i nadziałam śliwkami, upiekłam ją w rękawie, dzięki czemu jest soczysta i krucha
2 Zapisać
Szynka z Pieca - Dieta Dukana

Szynka z Pieca - Dieta Dukana

*zamiast soli - mięso można marynować przez dzień/noc tylko w sporej ilości sosu sojowego (obracając przynajmniej raz), następnie wyjąć z sosu i doprawić jak wyżej
1 Zapisać
Szynka pieczona z pieprzem

Szynka pieczona z pieprzem

jak zwykle z przesadnym menu, z pękającym w szwach terminarzem spotkań rodzinnych. Po upieczeniu zostawiamy w rękawie, aż szynka wystygnie
0 Zapisać
Szynka peklowana i pieczona

Szynka peklowana i pieczona

Pyszna, kruchutka , smakuje jak wędlina z najwyższej. Po upieczeniu. Odmierzam wodę , zalewając szynkę w naczyniu w którym będzie
0 Zapisać
Szynka z szałwią

Szynka z szałwią

Umytą szynkę dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram powstałą mieszanką. Szynka spędziła u mnie ponad dobę lodówce, zamarynowana z majerankiem, rozmarynem i szałwią, a później upiekłam ją w dość niskiej temperaturze
158 Zapisać
PIECZEŃ  ŚWIĄTECZNA  Z SZYNKI

PIECZEŃ ŚWIĄTECZNA Z SZYNKI

Taka pieczeń jest pyszna na zimno do kanapek jak i na ciepło. Peklowane mięso jest bardziej soczyste,miękkie i kruche a po upieczeniu daje się pokroić w cienkie plastry
9 Zapisać
Kanapka z domową szynką czyli ciabatta

Kanapka z domową szynką czyli ciabatta

Jakości tej sklepowej nawet nie chce mi się komentować. Po upieczeniu, pozostaw mięso w gorącym piekarniku, aż całkowicie ostygnie