Przepis na jak upiec królika

Królik pieczony z warzywami

Królik pieczony z warzywami

Po upieczeniu, wyjmujemy królika, dolewamy śmietanę. Mięso królika charakteryzują nie tylko walory smakowe, lecz także dietetyczne
Pieczony królik

Pieczony królik

Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Mięso królika po prostu uwielbiam. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Królika pociąć na kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie królika odwrócić, by druga jego część macerowała się w oliwie i wlać do naczynia wino
Królik duszony w białym winie z rozmarynem

Królik duszony w białym winie z rozmarynem

Sos to zmiksowana ugotowana marchew z wywarem powstałym po upieczeniu królika. -) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami w ziołach prowansalskich oraz gotowanymi plastrami marchwi
Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Królik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśnie – zdrowe. Do tego też dojdziemy, ale mimo wszystko rozpocznijmy od przepisu mającego swoje korzenie raczej na Półwyspie Iberyjskim – królika upieczemy z dodatkiem wina, pomidorów, cebuli i kilku prostych przypraw
Przysmak królika Bugsa

Przysmak królika Bugsa

) Mój ulubiony przepis znajduje się już na blogu tutaj, ale tym razem zdecydowałam się na wersję znalezioną w „Smakach życia”, która przedstawiona została jako idealny deser z małą ilością kalorii – kto by się nie skusił
Królik śliwką nadziewany

Królik śliwką nadziewany

Śliwki posyp rozkruszonym zielem angielskim i na wierzchu porozkładaj listki laurowe (w całości, aby po upieczeniu łatwo je wyjąć)
Najlepszy pasztet z królika

Najlepszy pasztet z królika

Można go upiec na jakieś święto, ale będzie doskonały także bez specjalnej okazji. Jak zrobić pasztet z królika
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Nie tak jak z kupczymi. Padło na pasztet, który po upieczeniu naprawdę pięknie się kroi, jest dobrze doprawiony, a jego zapach…
Pasztet z królika

Pasztet z królika

* Pasztet można upiec również w foremkach do babeczek, czas pieczenia wtedy skracamy. Królika zalać wodą i gotować do miękkości z przyprawami, włoszczyzną i cebulą
Pasztet z królika z kurkami

Pasztet z królika z kurkami

Jak tam przygotowania do Świąt. Pierniczki upieczone. Jak chociażby pasztet. Po upieczeniu pasztet pozostawić w foremce do całkowitego ostudzenia, wstawić do lodówki żeby stężał, potem wyjąć z foremki
Świąteczny pasztet z królika

Świąteczny pasztet z królika

Jednak bez względu na to jak porządne będzie "źródło" naszego pasztetu, nie ma szans, żeby smakował tak jak ten upieczony samodzielnie
pasztet z królika z borowikami

pasztet z królika z borowikami

Może nie było to podejście jak pies do jeża, ale jak do szyszki na przykład. Uznałam, że najbezpieczniej będzie w pierwszej kolejności upiec z niego pasztet