Przepis na jak upiec królika

Pieczony królik

Pieczony królik

Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Mięso królika po prostu uwielbiam. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę
4 0
Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Królik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśnie – zdrowe. Do tego też dojdziemy, ale mimo wszystko rozpocznijmy od przepisu mającego swoje korzenie raczej na Półwyspie Iberyjskim – królika upieczemy z dodatkiem wina, pomidorów, cebuli i kilku prostych przypraw
1 0
Przysmak królika Bugsa

Przysmak królika Bugsa

) Mój ulubiony przepis znajduje się już na blogu tutaj, ale tym razem zdecydowałam się na wersję znalezioną w „Smakach życia”, która przedstawiona została jako idealny deser z małą ilością kalorii – kto by się nie skusił
0 0
Pasztet z królika z kurkami

Pasztet z królika z kurkami

Jak tam przygotowania do Świąt. Pierniczki upieczone. Jak chociażby pasztet. Po upieczeniu pasztet pozostawić w foremce do całkowitego ostudzenia, wstawić do lodówki żeby stężał, potem wyjąć z foremki
1 0
Szaszłyki z królika i szparagów

Szaszłyki z królika i szparagów

Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Resztę możecie upiec według własnego pomysłu lub według przepisów, które znajdziecie na tym blogu (wkrótce pojawi się też mój klasyczny przepis na pieczonego królika)
0 0
Pasztet z królika

Pasztet z królika

* Pasztet można upiec również w foremkach do babeczek, czas pieczenia wtedy skracamy. Królika zalać wodą i gotować do miękkości z przyprawami, włoszczyzną i cebulą
0 0