Przepis na jak upiec królika w piekarniku

Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Królik – mięso delikatne, chude i – jak na mięso właśniezdrowe. Cebule obieramy i kroimy tak samo jak pomidory
Królik duszony w białym winie z rozmarynem

Królik duszony w białym winie z rozmarynem

Sos to zmiksowana ugotowana marchew z wywarem powstałym po upieczeniu królika. -) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami w ziołach prowansalskich oraz gotowanymi plastrami marchwi
Pieczony królik

Pieczony królik

Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Mięso królika po prostu uwielbiam. ) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie
Przysmak królika Bugsa

Przysmak królika Bugsa

) Mój ulubiony przepis znajduje się już na blogu tutaj, ale tym razem zdecydowałam się na wersję znalezioną w „Smakach życia”, która przedstawiona została jako idealny deser z małą ilością kalorii – kto by się nie skusił
pasztet z królika z borowikami

pasztet z królika z borowikami

Może nie było to podejście jak pies do jeża, ale jak do szyszki na przykład. Uznałam, że najbezpieczniej będzie w pierwszej kolejności upiec z niego pasztet
Pasztet z królika z kurkami

Pasztet z królika z kurkami

Jak tam przygotowania do Świąt. Jak chociażby pasztet. Po upieczeniu pasztet pozostawić w foremce do całkowitego ostudzenia, wstawić do lodówki żeby stężał, potem wyjąć z foremki
Najlepszy pasztet z królika

Najlepszy pasztet z królika

Można go upiec na jakieś święto, ale będzie doskonały także bez specjalnej okazji. Smakuje świetnie do kanapek lub jako przystawka
Pasztet z królika

Pasztet z królika

* Pasztet można upiec również w foremkach do babeczek, czas pieczenia wtedy skracamy. Królika zalać wodą i gotować do miękkości z przyprawami, włoszczyzną i cebulą
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty

Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty

Jak upiec pasztet żeby zawsze był lekki i wilgotny. Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości włókien mięśniowych – o innym smaku, i wieprzowa wątróbka
Pyszne i kolorowe Mazurki Wielkanocne

Pyszne i kolorowe Mazurki Wielkanocne

Na wystygnięte ciasto nakładamy, przy pomocy małej łyżeczki, białą czekoladę ( jak na zdjęciu). Upieczone króliczki pozostawiamy na blasze do ostygnięcia i wkładamy kolejne mazurki do piekarnika