Przepis na jak upiec dziczyznã„â„¢

36 Zapisać
Drobiowy szaszłyczek na szybko

Drobiowy szaszłyczek na szybko

)Pora nasze szaszłyki upiec. )Ja dziś pokusiłam się o taki oto sposób upieczenia moich szaszłyków. Dzisiaj kolejny przepis, który został zamieszczony przez Malinkę w serwisie Trendy Kosmetyczne
35 Zapisać
Kaczka pieczona po myśliwsku

Kaczka pieczona po myśliwsku

Jako że ciężko dziś o kaczkę dziką, a nawet jeśli ją mamy to najpierw jej mięso musi skruszeć, to podaję sposób na przygotowanie kaczki domowej tak, aby choć odrobinę zapachniała nam dziczyzną
15 Zapisać
Sałatka z fioletowych ziemniaków wg Jamie'go Oliver'a i piknik z pieczeniem dzika

Sałatka z fioletowych ziemniaków wg Jamie'go Oliver'a i piknik z pieczeniem dzika

Inną atrakcją pikniku było danie upieczone w kociołku nad ogniskiem - również smakowało wyśmienicie. Dziczyzna po upieczeniu
8 Zapisać
szynka z dzika - peklowana i pieczona

szynka z dzika - peklowana i pieczona

Tym razem ciotka wręczyła mi mięso z kością, przepis (nadmieniając, żeby robić głównie na oko) i kazała upiec
6 Zapisać
Pieczeń z dzika wg Aleex

Pieczeń z dzika wg Aleex

Lubię koniec roku, bo grudniowe dni niosą ze sobą jakąś magiczną atmosferę. Nie miałam żadnego doświadczenia z takim rodzajem mięsa, nie jadłam go nigdy dotąd i nie wiedziałam, jakiego efektu powinnam oczekiwać
5 Zapisać
Pasztet

Pasztet

Więc jak upiekę to mamy jak nie to…. Od jakiegoś czasu dużo słyszałam o pasztecie z żurawiną, chodził za mną, chodził aż miałam przyjemność spróbować kawałek takiego pasztetu na świątecznym spotkaniu blogerek
4 Zapisać
Puddingi yorkshire do mięs w sosie

Puddingi yorkshire do mięs w sosie

Bałam się tylko jak zareaguje konserwatywna kulinarnie rodzina na taki wymysł (czytaj. Po upieczeniu zapadają się na środku, tworząc miejsce na sos
3 Zapisać
Pieczeń z dzika

Pieczeń z dzika

Podawać zaraz po upieczeniu. 1 kg karczku z dzika. 5-6 ziaren jałowca. 5-6 ziaren ziela angielskiego. 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
2 Zapisać
Drobiowy szaszłyczek na szybko

Drobiowy szaszłyczek na szybko

I nie obawiaj się, że potraktuję je jako głupie czy naiwne. Pora nasze szaszłyki upiec. Znajdziesz mnie na takich portalach społecznościowych jak GOOGLE+, FACEBOOK, PINTEREST, TWITTER, BLOGLOVIN i INSTAGRAM
1 Zapisać
Grill – w pigułce

Grill – w pigułce

Już od pierwszych słonecznych dni maja, ryzykując lekkie wychłodzenie organizmu, wszyscy odkurzamy grille wyciągnięte z zimowego snu, lub pędzimy do sklepu po nowe, by jak najszybciej nacieszyć się ucztowaniem pod gołym niebem
1 Zapisać
Gulasz z mięsa jelenia

Gulasz z mięsa jelenia

Mięso dzikich zwierząt jest tak delikatne i aromatyczne, że niewiele trzeba, aby smakowało wyśmienicie i aby było miękkie po upieczeniu czy uduszeniu
0 Zapisać
Trzy przekąski do wina

Trzy przekąski do wina

I choć nie jest to łatwe miejscowi winiarze szybko uczą się, jak obchodzić się ze swoim na nowo odkrywanym skarbem tworząc coraz szlachetniejsze wina
0 Zapisać
Pieczeń na dziko

Pieczeń na dziko

Piekarnik nagrzać do180-190 st, wstawić brytfankę i piec około 90 minut po pierwszych 30 minutach kiedy boczek się lekko zarumieni dodać bulion i wino po upieczeniu wyłączyć piekarnik i przykryć pokrywką brytfannę, uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić do wystudzenia
0 Zapisać
Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem

Lubuskie potrawy regionalne, czyli czym się zajadamy w lubuskiem

Gorzów Wielkopolski leży na ziemi lubuskiej, a nie, jak wielu sądzi, w Wielkopolsce. Może ktoś się skusi i upiecze
0 Zapisać
Plastry pieczonej kaczki na chleb

Plastry pieczonej kaczki na chleb

Po upieczeniu jak zostawimy tłustą skóre mięso nie będzie na chlebku takie suche,wersja dietetyczka to bez skóry i na to pomidor
0 Zapisać
O NAZWIE I POCHODZENIU - Fasolka po Bretońsku polish baked bean

O NAZWIE I POCHODZENIU - Fasolka po Bretońsku polish baked bean

Sztuka kulinarna mieści się w szeroko pojętej dziedzinie życia, wiedzy i działalności, jaką jest gastronomia
0 Zapisać
Szaszłyki z marynowanej w winie wołowiny, papryki i boczku

Szaszłyki z marynowanej w winie wołowiny, papryki i boczku

Albo jest stara i twarda jak zelówka, albo droga jakby ze złota była. A tak zamarynowane mięso można upiec w całości, zrobić gulasz czy szaszłyki
0 Zapisać
Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar!

Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar!

Według niektórych badaczy to właśnie dzięki nim rolnicy z Galii dowiedzieli się, jak odpowiednio tuczyć gęsi do foie grais