Przepis na jak upiec boczek w piekarniku

Boczek na kanapki

Boczek na kanapki

Po upieczeniu i ostygnięciu pokroić w plastry tak jak wędlinę. Boczek po nacinać w kilku miejscach i w powstałe otwory wbić obrane ząbki czosnku
Boczek pieczony z indyjską nutą

Boczek pieczony z indyjską nutą

Boczek trzeba wybrać jak najchudszy - mój był prawdę mówiąc taki średni. Już widzę jak niektórzy się wzdrygają na samą myśl
Boczek faszerowany

Boczek faszerowany

Ale nie martwcie się, że z takim kawałkiem mięsa goście sobie nie poradzą, jak faceci się do niego dosiądą, to na raz połowę boczku zaliczą (sprawdzone z autopsji), a resztę upieczonego boczku można zamrozić, więc nic się nie zmarnuje
Boczek w 5 smakach

Boczek w 5 smakach

Ale coś czuję, że taki domowy pieczony będzie często gościł w mojej kuchni, bo jest pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno jako wędlina do kanapki
Boczek pieczony - domowa wędlina

Boczek pieczony - domowa wędlina

) tym razem piekłam schab, ale zdjęcia mi nie wyszły, więc pokażę jak upiekę taki sam po raz drugi. Z domowej wędliny mój Mąż najbardziej lubi boczek
Boczek pieczony

Boczek pieczony

Banalne w wykonaniu, piecze się samo, więc nic innego jak tylko brać się do roboty. Tak robiłam go na Święta, ale to nie znaczy wcale, że nie możesz go upiec właśnie dzisiaj
Boczek pieczony w rękawie

Boczek pieczony w rękawie

Udało mi sie kupić bardzo chudy boczek i jak tylko go zobaczyłam, to wiedziałam co z nim zrobię. Boczek jest pyszny, z plasterkiem pomidora i liściem sałaty smakuje wyśmienicie, choć mój M zajada tylko z musztardą
Pyszny boczek pieczony

Pyszny boczek pieczony

Jeśli ktoś nie lubi skóry jak najbardziej można ją odciąć, ale radzę zrobić to dopiero po upieczeniu bo ona chroni mięso przed wysuszeniem
Pieczony boczek czosnkowy

Pieczony boczek czosnkowy

się jak to mawiają Anglicy “so, so” jednak to jest subiektywne. Po tym czasie upiec w rękawie. boczek to smak mojego dzieciństwa, początkowo pamiętam, że był
Boczek pieczony

Boczek pieczony

Boczek pieczony – czyli jak przygotować delikatną wędlinę w domu. Owszem mięso boczku nie jest najchudsze, ale od czasu do czasu można własnoręcznie upiec aromatyczny, soczysty i obłędnie smaczny boczek
Boczek pieczony w piwie

Boczek pieczony w piwie

Przede wszystkim piwem jakiego użyjemy będzie bałtycki porter, a więc gatunek raczej słodki. A więc jest – tym razem upieczony w domowym piekarniku w piwnym sosie
Boczek pieczony w ziołach

Boczek pieczony w ziołach

Po upieczeniu boczek studzimy i zjadamy ze smakiem np. Łatwość i szybkość przygotowania sprawią, że każdy będzie miał satysfakcję z jego upieczenia