Przepis na jak udekorować tort na dzień babci

0 Zapisać

Tort Aniołek

Zapach amoniaku, jaki wydobywa się podczas pieczenia, przypomina mi czas dzieciństwa, kiedy to babcia piekła ciastka amoniaczki, albo właśnie takie kruche placki z amoniakiem przekładane zwykłym budyniem
0 Zapisać

Prawie jak "Frombolada"

Udekorować torcik czekoladowymi elementami oraz odłożonym wcześniej ryżem w czekoladzie. Paskami biszkoptu wyłożyć boki tortownicy, biszkoptowy krążek ułożyć na dnie
2 Zapisać

Rarytas na Dzień Babci i Dziadka

 W garnuszku roztopić masło, dodać drobno połamaną białą czekoladę , mieszać aż się rozpuści i połączy się z masłem na jednolitą polewę, ostudzić, półpłynną polewą polać górę tortu, rozprowadzić równomiernie szpatułką w ten sposób, aby delikatnie ociekała na boki tortu , udekorować pistacjami, posypką lub wiórkami czarnej czekolady i pistacjami, schłodzić
15 Zapisać

Tort serduszko

Wyciąć dwa serca, okruszki wykorzystać jako środkowy biszkopt (zostanie akurat na jedną warstwę). Na łączeniu dookoła tortu umieścić kwiatuszki, na końcu (dole) serca zrobić dekoracyjny wzorek (obwódkę) a z reszty masy wycisnąć fantazyjne wzorki na zakończeniu serduszka i udekorować kwiatuszkami z masy cukrowej
Więcej przepisów na %s strony