Przepis na jak sparzyć boczek

Boczek surowo dojrzewający

Boczek surowo dojrzewający

Po tym czasie wyjąć boczki z naczynia, otrzepać jak najlepiej z soli. Szeroki boczek najlepiej przekroić na dwa paski, a po wyjęciu z soli jeden sparzyć, a drugi jeśli ktoś ma taką możliwość uwędzić (lub chociaż wetrzeć w niego popiół ze spalonego siana)
JAK ZROBIĆ ''CHACZAPURI; Z BOCZKIEM I SEREM''

JAK ZROBIĆ ''CHACZAPURI; Z BOCZKIEM I SEREM''

Boczek pokroić w paseczki,cebule w kostkę,pomidora sparzyć,zdjąć skórkę i pokroić w kosteczkę. Połowę sera rozłożyć na rozwałkowane ciasto,następnie podsmażony boczek ,szczypiorek i drugą połowę sera
Bób z warzywami, boczkiem i kiełbasą

Bób z warzywami, boczkiem i kiełbasą

Zamiast salsy można użyć pomidorów - sparzonych i obranych ze skórki, pokrojonych na kawałki, które dodajemy do cebuli i dusimy aż całkiem zmiękną, a dalej postępujemy jak podane poniżej
Brokułowa z boczkiem

Brokułowa z boczkiem

Boczek kroimy w cienkie plastry i podsmażamy na patelni do zarumienienia. Szybka sałatka z chrupiącym boczkiem
spaghetti z pieczarkami i boczkiem

spaghetti z pieczarkami i boczkiem

Na tym samym tłuszczu usmażyć na złoto pokrojony w paseczki boczek, wrzucić pieczarki z cebulą. 2 szczypty soli ( uwaga na słony boczek). Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, dodać do grzybów i boczku, przyprawić, dusić na małym ogniu do zredukowania sosu ( około 10 minut), wyłączyć gaz, dodać śmietanę, wymieszać porządnie. 2 szczypty soli ( uwaga na słony boczek)