Przepis na jak smażyć wołowinę żeby była miękka

0 Zapisać
Krótko smażona wołowina z chili

Krótko smażona wołowina z chili

Lubię przygotowywać posiłki wraz z mężem ale tylko jak coś jest prostego oraz szybkiego do zrobienia gdyż bardziej praco chłonne posiłki wolę sama robić, kiedy nikogo nie ma w domu
3 Zapisać
Gulasz wołowy i 4 niezawodne sposoby na miękką wołowinę

Gulasz wołowy i 4 niezawodne sposoby na miękką wołowinę

Dusimy półtorej godziny do miękkości mięsa co jakiś czas upewniając się, że nic nie przywiera i ewentualnie dodając wody
12 Zapisać
Wołowina a'la strogonoff

Wołowina a'la strogonoff

Przypomina mi słynną wołowinę strogonoff, ale w tym wydaniu dużo lżejsza, bez śmietany itp. Smakuje wyśmienicie sama np
11 Zapisać
Wołowina (gulasz) z marchewką i papryką

Wołowina (gulasz) z marchewką i papryką

W tygodniu rzadko jadam mięso, bo jak nie ma. i podsmażyć je do zrumienienia. Wołowinę do gulaszu wcześniej marynuję w marynacie z wina i przypraw
9 Zapisać
Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach

Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach

Obsmażyć z dwóch stron. Lekko zamieszać, żeby całe mięso było przykryte. Smaku wina nie czuć, wino powoduje, że wołowina będzie miękka i delikatna
9 Zapisać
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny

Ale jak wybierać wołowinę. Zawsze warto wiedzieć jak najwięcej o tym co jemy, a skoro mam okazję przekazać co nieco na ten temat dalej, to jeszcze lepiej
9 Zapisać
Pikantna wołowina w winie (Gulasz wołowy)

Pikantna wołowina w winie (Gulasz wołowy)

Wraz z zestawem przypraw Kulinarne Inspiracje można przygotować dania takie jak. Wczoraj na obiad zaserwowałam pyszną, jesienną potrawę - pikantną wołowinę duszoną w winie
6 Zapisać
Wołowina stir fry w sosie teriyaki

Wołowina stir fry w sosie teriyaki

Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym wołowinę kroimy na cienkie paski w poprzek włókien. „Smażenie w ruchu, smażenie z intensywnym mieszaniem, smażenie krótkie (chiń
5 Zapisać
Wołowina / cielęcina duszona w białym winie z cebulą i marchewką

Wołowina / cielęcina duszona w białym winie z cebulą i marchewką

wszystko od razu, bo puści wodę i zamiast się smażyć będzie. wykorzystałam młodą, ładną wołowinę i danie wyszło równie
4 Zapisać
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Ważne, aby była wysokiej jakości - niepoprzerastana żadnymi błonami i chuda. Oczywiście ilość mąki może się zmieniać w zależności od tego jak dokładnie odciśnięte z wody zostały ziemniaki oraz od ich gatunku
4 Zapisać
Wołowina w sosie z czerwonego wina i grzybów

Wołowina w sosie z czerwonego wina i grzybów

Bardzo rzadko jadam wołowinę. Co prawda wołowinę gotuje się długo, ale samo przygotowanie składników zajmuje kilka minut
4 Zapisać
Wołowina z musztardą

Wołowina z musztardą

Wołowina z musztardą. Składniki. — Polędwica wołowa — ok. 400 g. — Musztarda francuska — 2 łyżeczki. — Białe wino — ¼ szklanki
4 Zapisać
Wołowina w czerwonym winie z kaszą gryczaną

Wołowina w czerwonym winie z kaszą gryczaną

Pokrojoną wołowinę należy smażyć partiami, tak by w brytfance było miejsce by je przekładać. Smażyć czosnek, marchewkę, pory i cebulę
3 Zapisać
Wołowina z marchewką i groszkiem

Wołowina z marchewką i groszkiem

Są to zarówno śniadania, przekąski jak i dania główne. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej mięso z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem
3 Zapisać
Aromatyczna wołowina z kociołka

Aromatyczna wołowina z kociołka

Jakiś czas temu na antenie stacji TLC nadawano program MasterChef Australia gdzie Gary jest jurorem i podczas jednej z MasterClass podawał przepis na ów gulasz
3 Zapisać
Wołowina z brukselką i kluseczkami

Wołowina z brukselką i kluseczkami

Na patelni roztopić smalec, podsmażyć na nim mięso i pokrojoną w kółka marchewkę, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, sosem sojowym i szczyptą tymianku
2 Zapisać
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Nam się jednak kojarzy bardziej z Meryl Streep, która w świetny sposób pokazała milionom widzów filmu "Julie i Julia" jak ważne w kuchni jest masło i wino
2 Zapisać
Wołowina z imbirem i pędami bambusa

Wołowina z imbirem i pędami bambusa

Jest to kolejny przepis z serii "proste jak konstrukcja młotka", a przy tym szybki w przygotowaniu. Po zamarynowaniu odsączyć z marynaty i obsmażyć na patelni na ostrym ogniu