Przepis na jak sie robi uszka

Smak bardzo polski, czyli barszcz wyborczy

Smak bardzo polski, czyli barszcz wyborczy

„ Ten jest zdrowy, bo jako chleb, przez kwas i nasienia niektĂłre przydane, staje siÄ™ zdrowszy, tak barszcz, z tejĹźe materjej, to jest mÄ…ki Ĺźytniej robiony, tęş dobroć ma, okrom tego, iĹź z samego chleba napeĹ‚nienia, ĹźoĹ‚Ä…dek cięşkość czuje, po barszczu zaĹ› czĹ‚owiek lekkim zostaje i do inszych potraw appetyt sobie sprawuje
0 0
Roztoczańskie smaki i niesmaki

Roztoczańskie smaki i niesmaki

W bogatej karcie słodkości podczas składania zamówienia, połowy z pozycji nie było, a te które się ostały były niesmaczne, robione z byle jakich składników jak chociażby łamaniec hetmański, po którym pozostał tylko niesmak
0 0
Farsz do Wigilijnych uszek i pierogów

Farsz do Wigilijnych uszek i pierogów

Rano delikatnie wyjąć z naczynia w którym sie moczyły i dać do garnka, przelać delikatnie wodę z moczenia grzybów uważając aby nie wpadły zanieczyszczenia które zebrały sie na dnie naczyniaGrzyby gotować w tej wodzie do miękkości z odrobiną soliJeżeli mamy pieczarki zamiast suszonych grzybów, także je gotujemy(obrane i pokrojone na ćwiartki)Kiszoną kapuste studzimy i bardzo drobnitko siekamy
0 0
Krokietowo mi

Krokietowo mi

Uwielbiam zapach kapusty i grzybów unoszący sie w całym mieszkaniu. Co roku robię je wcześniej i zamrażam, aby nie piętrzyć pracy przed samymi Świętami
9 0