Przepis na jak sie robi bigos

Bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty

Bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty

Bigos to taki jakby odkurzacz który pochłania dużo różnych nieprzydasiów, tzn. Przy przygotowywaniu i gotowaniu  nie ma co sie śpieszyć najlepiej gotować go długo i na małym ogniu
Bigos z białej kapusty

Bigos z białej kapusty

Ja sie pytam, gdzie to lato. Bigos z białej kapusty i świeżymi pomidorami, to moja ulubiona wersja letniego dania jednogarnkowego, można zrobić wielgachny gar i jest na dwa dni, albo zamrozić na zaś
Poświąteczny bigos

Poświąteczny bigos

W tym czasie obieramy ziemniaka i ścieramy tak jak na placki ziemniaczane lub na małych oczkach tarki
Chilli con carne przepis tradycyjny

Chilli con carne przepis tradycyjny

Podobnie jak z naszym bigosem, prawdziwe chili con carne smakuje najlepiej odgrzane na drugi dzień,kiedy wszystkie składniki sie "przegryzą"
Bigos z papryki, czyli leczo

Bigos z papryki, czyli leczo

W dzisiejszych czasach można i zimą kupić paprykę i je ugotować, ale na pewno nie będzie smakowało jak to zrobione z polskich warzyw w szczycie sezonu
Bigos

Bigos

Co chwile próbować i jak czego brakuję to doprawić. Gdy kapusta zacznie sie już robić miękka dodać przecier pomidorowy i przyprawy z każdej po dwie większe szczypty
Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

gotować tylko tyle , by kapusta straciła twardość , a głównie chodzi o to by pozbawić ją ewentualnych substancji obcych jakie mogą być w młodej kapuście - tyle możemy dla siebie zrobić
Buniowe mieszanie w giuweczu

Buniowe mieszanie w giuweczu

Jak by na nią spojrzeć to jest z nią tak jak z naszym bigosem. Jesienny giuwecz jest ze zrozumiałych. * W zasadzie najlepiej jest robić
Konkurs na setkę:)

Konkurs na setkę:)

jak najbardziej bierzesz udział w konkursie, chodzi tylko o przesłanie nagrody (dodałam gwiazdkę w tej sprawie w zasadach konkursu)
Wyróżnienia Liebster Blog

Wyróżnienia Liebster Blog

Jaka jest Najbardziej szalona potrawa jaką zrobiłaś /zrobiłeś. To już czwarty zestaw jaki otrzymałam. Zazwyczaj gotujesz tylko dla siebie, czy dla większej ilości osób