Przepis na jak się robi salceson

2 Zapisać
Salceson

Salceson

odstawiamy do lodówki na noc i obciążam czymś aby się ładnie sprasowało. -na około 5,5 kg salcesonu. Wykrawam chude mięsko ile się da najwięcej z golonek głowy i pekluje peklososą 20 g na jeden kg mięsa. Płuca,nerki odparzam trzy razy po 10 min a ozory gotuje do stanu pół miękkiego pamiętając o tym że ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach
2 Zapisać
Salceson w osłonce termokurczliwej

Salceson w osłonce termokurczliwej

odstawiamy do lodówki na noc i obciążam czymś aby się ładnie sprasowało. -na około 5,5 kg salcesonu. Wykrawam chude mięsko ile się da najwięcej z golonek głowy i pekluje peklososą 20 g na jeden kg mięsa. Płuca,nerki odparzam trzy razy po 10 min ,a ozory gotuje do stanu pół miękkiego pamiętając o tym że ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach
Więcej przepisów na %s strony