Przepis na jak się robi salceson

salceson domowy

salceson domowy

Wiem jakie jest w nim mięso (i to wcale nie są jakieś podejrzane resztki ze świńską szczeciną), jest doprawiony tak jak lubię i nie robi się oślizgły po dwóch dniach przechowywania w lodówce
335 0
Ciasto salceson

Ciasto salceson

Z dodatkiem biszkoptów, ale można upiec ciasto biszkoptowe jak w oryginalnym przepisie, to kwestia nie tylko smaku i ale i ułatwiania sobie pracy
198 0
Salceson grzybowy, domowy

Salceson grzybowy, domowy

Ja właśnie tę metodę stosuję gdy znajduję nowy sklep z wędlinami albo pojawia się na rynku nowy dla mnie producent - jak nie zasmakują mi te produkty to zwykle inne też nie
26 0
Salceson jabłkowy - ciasto

Salceson jabłkowy - ciasto

I pomyśleć, że tyle lat go już nie robiłam. "No, pyszny ten salceson. I chociaż na wielu blogach widywałam już przepisy na salceson jabłkowy z różnymi dodatkami, to w moim przepisie nic bym nie zmieniała, czyli nie dodawałabym ani orzechów ani cynamonu
22 0
Ciasto Salceson

Ciasto Salceson

Przepis miałam od dawna zapisany w zeszycie, nie chciało mi się nie wiem jak kombinować i w końcu przyszła kolej na niego
19 0
Salceson I

Salceson I

) Jednak aby mieć wafel musiałabym się ubrać, doprowadzić do jako takiego porządku i pójść do sklepu
15 0
Ciasto salceson

Ciasto salceson

Pierwszy raz robiłam to ciasto, choć nazwa nie brzmi zachęcająco jest bardzo smaczne. Pierwszy raz robiłam to ciasto, choć nazwa nie brzmi zachęcająco jest bardzo smaczne
10 0
Ciasto salceson

Ciasto salceson

Znane są zresztą inne wypieki z równie niezbyt apetycznie brzmiącymi nazwami, jak pleśniak (kiedyś pewnie pojawi się na blogu) czy ciasto styropian
4 0
Salceson w osłonce termokurczliwej

Salceson w osłonce termokurczliwej

odstawiamy do lodówki na noc i obciążam czymś aby się ładnie sprasowało. -na około 5,5 kg salcesonu. Wykrawam chude mięsko ile się da najwięcej z golonek głowy i pekluje peklososą 20 g na jeden kg mięsa. Płuca,nerki odparzam trzy razy po 10 min ,a ozory gotuje do stanu pół miękkiego pamiętając o tym że ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach
3 0
Salceson

Salceson

odstawiamy do lodówki na noc i obciążam czymś aby się ładnie sprasowało. -na około 5,5 kg salcesonu. Wykrawam chude mięsko ile się da najwięcej z golonek głowy i pekluje peklososą 20 g na jeden kg mięsa. Płuca,nerki odparzam trzy razy po 10 min a ozory gotuje do stanu pół miękkiego pamiętając o tym że ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach
3 0
Salceson domowy

Salceson domowy

Przepis podaję taki jak już w sumie był na blogu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i upodobania. Zalać wodą osolić i gotować do prawie miękkości, wyjmując kawałki w miarę ich dogotowywania się
3 0