Przepis na jak się robi salceson

17 Zapisać

Salceson jabłkowy - ciasto

I pomyśleć, że tyle lat go już nie robiłam. "No, pyszny ten salceson. I chociaż na wielu blogach widywałam już przepisy na salceson jabłkowy z różnymi dodatkami, to w moim przepisie nic bym nie zmieniała, czyli nie dodawałabym ani orzechów ani cynamonu
2 Zapisać

Salceson w osłonce termokurczliwej

odstawiamy do lodówki na noc i obciążam czymś aby się ładnie sprasowało. -na około 5,5 kg salcesonu. Wykrawam chude mięsko ile się da najwięcej z golonek głowy i pekluje peklososą 20 g na jeden kg mięsa. Płuca,nerki i ozory odparzam trzy razy po 10 min pamiętając o tym że ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach
1 Zapisać

Salceson

odstawiamy do lodówki na noc i obciążam czymś aby się ładnie sprasowało. -na około 5,5 kg salcesonu. Wykrawam chude mięsko ile się da najwięcej z golonek głowy i pekluje peklososą 20 g na jeden kg mięsa. Płuca,nerki i ozory odparzam trzy razy po 10 min pamiętając o tym że ozorki trzeba pozbawić skóry a nerki pozbawić białych części ze środka,robimy to bardzo dokładnie ponieważ możemy zepsuć wszystko,wydzielają specyficzny zapach
Więcej przepisów na %s strony