Przepis na jak przyrządzić dorsza

DORSZ Z CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ

DORSZ Z CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ

Pieczony filet z dorsza otulony chrupiącą czosnkową posypką oraz pikantną pastą z papryczki chili, świeżej bazylii i suszonych pomidorów
Dorsz pieczony w migdałach i orzechach nerkowca

Dorsz pieczony w migdałach i orzechach nerkowca

Tak jak pisałam we wcześniejszym poście wybór ryby do 'morskiej' kolacji, nie był łatwy. Zależało mi na tym by dostać świeży filet, po to by móc później szybko go przyrządzić i mieć czas na przygotowanie pozostałych przekąsek
Dorsz z folii w maśle czosnkowym

Dorsz z folii w maśle czosnkowym

Filety z dorsza umyć, osuszyć i pokroić, a następnie posolić solą oraz pieprzem z dwóch stron. Dzisiaj proponuję Wam smaczny obiad z rybą w roli głównej, klasyka nadmorskich smażalni, czyli dorsz w maśle czosnkowym
Dorsz ze szpinakowym puree

Dorsz ze szpinakowym puree

2 kawałki dorsza. Owsiane naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serem 2 kawałki dorsza. Puree ze szpinaku pierwszy raz jadłam na Węgrzech, gdzie podobno jest ono częstym dodatkiem do różnych dań
Dorsz w sosie

Dorsz w sosie

Można gotować dorsza ,ale można też ,przyrządzić w piekarniku z. dorsza (lub inna białej ryby). dorsza (lub inna białej ryby)
Dorsz cytrynowy panierowany, smażony

Dorsz cytrynowy panierowany, smażony

Jak przygotować panierowane filety z dorsza. Spróbuj też Dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorkami. Filety z dorsza z cytryną, smażone w panierce
DORSZ WE WŁOSKIM STYLU

DORSZ WE WŁOSKIM STYLU

Tym razem zdecydowałam się na "Dorsza w stylu Livorno", jednak wprowadziłam modyfikacje m. filetów z dorsza
Dorsz z sosem porowym

Dorsz z sosem porowym

Z moich obserwacji wynika, że jak za długo się smaży rybę a przynajmniej dorsza staję się gumowy. Jak się okazało sprawdza się równie dobrze
Pieczony dorsz z pieczarkami

Pieczony dorsz z pieczarkami

Jak wiecie rybę można przyrządzić na wiele różnych sposobów. z dorsza. Filet z dorsza norweskiego (jedna porcja)
Dorsz zapiekany z mortadelą i pomidorkami koktajlowymi

Dorsz zapiekany z mortadelą i pomidorkami koktajlowymi

Jako dodatek proponuję sałatę z pomidorami lub ogórkami. Dziś proponuję dorsza zapiekanego z wędliną - oczywiście można użyć bardziej wykwintnej od mortadeli, ale akurat mi smakuje przyrządzony w takiej formie, co również sprzyja, że danie jest tańsze, a jednocześnie smaczne
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku

Dorsz z warzywami w rzymskim garnku

W tym czasie dorsza delikatnie oprószamy solą - odstawiamy. Na wierzch układamy dorsza. 450 gramów dorsza3 ziemniaki2 marchewki1 duża cukinia lub 2 małe1 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego1/3 kostki masła pokrojonego w kostkęsól do smakuGarnek rzymski namaczamy w wodzie, nie zimnej i nie gorącej. 450 gramów dorsza