Przepis na jak przyrządzić dorsza

Dorsz z folii w maśle czosnkowym

Dorsz z folii w maśle czosnkowym

Filety z dorsza umyć, osuszyć i pokroić, a następnie posolić solą oraz pieprzem z dwóch stron. Dzisiaj proponuję Wam smaczny obiad z rybą w roli głównej, klasyka nadmorskich smażalni, czyli dorsz w maśle czosnkowym
21 0
Dorsz ze szpinakowym puree

Dorsz ze szpinakowym puree

2 kawałki dorsza. Owsiane naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serem 2 kawałki dorsza. Puree ze szpinaku pierwszy raz jadłam na Węgrzech, gdzie podobno jest ono częstym dodatkiem do różnych dań
3 0
Dorsz z sosem porowym

Dorsz z sosem porowym

Z moich obserwacji wynika, że jak za długo się smaży rybę a przynajmniej dorsza staję się gumowy. Jak się okazało sprawdza się równie dobrze
3 0
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku

Dorsz z warzywami w rzymskim garnku

W tym czasie dorsza delikatnie oprószamy solą - odstawiamy. Na wierzch układamy dorsza. 450 gramów dorsza3 ziemniaki2 marchewki1 duża cukinia lub 2 małe1 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego1/3 kostki masła pokrojonego w kostkęsól do smakuGarnek rzymski namaczamy w wodzie, nie zimnej i nie gorącej. 450 gramów dorsza
0 0