Przepis na jak przyprawić udka z kaczki

0 Zapisać
Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs

Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs

Jakiś czas temu wpadła mi w ręce książka Mateusza Gesslera pt. Share the post "Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs"
74 Zapisać
Kaczka duszona

Kaczka duszona

 udka i pierś do duszenia, a korpus można wykorzystać na Zupkę o azjatyckiej nucie. Motyw kaczki ciąg dalszy
22 Zapisać
Kaczka Julii Child...

Kaczka Julii Child...

Kaczkę przyprawić ulubioną przyprawą, posolić od środka i natrzeć wewnątrz jak i na zewnątrz rozkrojoną cytryną
3 Zapisać
Kaczka nieco inaczej

Kaczka nieco inaczej

Nadmieniamy przytĂŠm, iĹź tak zwana „Sala Szwajcarska”, stanowi jakby rodzaj Resursy, w ktĂłrej dość czÄ™sto odbywajÄ… siÄ™ ochocze zabawy rodzin izraelskich, a urzÄ…dzona jest elegancko
3 Zapisać
Kacze udka z orientalną nutą

Kacze udka z orientalną nutą

Z patelni po smażeniu kaczki odlać nadmiar tłuszczu. Kacze udka natrzeć solą. Kaczka i owoce to doskonałe i sprawdzone połączenie smaków
2 Zapisać
Pieczona kaczka. Pomarańcza, rozmaryn, czosnek. Purée z dyni i ziemniaków z chilli.

Pieczona kaczka. Pomarańcza, rozmaryn, czosnek. Purée z dyni i ziemniaków z chilli.

Co jakiś czas sprawdzaj i podlewaj płynem z. Udka lub piersi kaczki dobrze wypłucz. Na to następną warstwę kaczki (skórą do góry)
2 Zapisać
Kacze udka duszone w cydrze

Kacze udka duszone w cydrze

Często przyrządzam kaczkę ze śliwką, z sosem balsamicznym, sosem z czerwonej porzeczki i oczywiście z jabłkami Dzisiejszy przepis to niejako hołd dla wspaniałych, polskich jabłek i ich przetworów (m
2 Zapisać
Kaczka w pomarańczach i jabłkach

Kaczka w pomarańczach i jabłkach

Zapach z piekarnika sprawia, że nie można się doczekać aż danie będzie gotowe. Drukuj przepis. sól, pieprz
1 Zapisać
Azjatycka zupa z kaczki z kluskami pszennymi, Kung-Fu kaczka

Azjatycka zupa z kaczki z kluskami pszennymi, Kung-Fu kaczka

Pogoda jak z dżungli Wietnamu parno, duszno i czasem leje. Rosół z kaczki gotowany powoli z dodatkiem aromatycznych przypraw i świeżych orzeźwiających dodatków
0 Zapisać
Ragú z kaczki z pangritatą, domowy makaron pici i Chianti

Ragú z kaczki z pangritatą, domowy makaron pici i Chianti

To mieszanka kilku szczepów gdzie sangiovese, jak przystało. Ragú z kaczki z domowym makaronem pici posypane pangritatą
5 Zapisać
Pasztet drobiowy nie tylko na Wielkanoc

Pasztet drobiowy nie tylko na Wielkanoc

wilgotny, delikatny i właśnie taki jakiego oczekujemy. kurczaka i udka. Przygotowanie tego pasztetu. Na patelni rozgrzałam łyżeczkę masła, wrzuciłam cebulę i jak już
2 Zapisać
Rosół orientalny. Rozgrzewający rosół na zimę

Rosół orientalny. Rozgrzewający rosół na zimę

Rosół na orientalną nutę schodzi u nas jak świeże bułeczki. kilka skrzydełek czy udka). Najlepiej ugotować go na pozostałościach z pieczonego drobiu, kaczki, perliczki czy kurczaka
1 Zapisać
Gumbo z Nowego Orleanu. Garnek pełen smaku

Gumbo z Nowego Orleanu. Garnek pełen smaku

Z wyjątkiem gumbo nowoorleańskiego – nie używa się mięsa wołowego, wieprzowego ani kiełbasy, a już tym bardziej nie łączy ze sobą różnych rodzajów mięsa – to jest jedyne gumbo, które w składzie zawiera zarówno skorupiaki, mięso drobiowe jak i wieprzową kiełbasę
1 Zapisać
Kacze uda w winie i pomarańczach

Kacze uda w winie i pomarańczach

Na talerze wyłożyłem gorące kluski śląskie, niewielką ilość sałatki marchewkowej, kacze udka i kawałki pomarańczy
0 Zapisać
Bigos staropolski. Z sikorkami na bogato.

Bigos staropolski. Z sikorkami na bogato.

Strzelcy z trzykrotnym wiwatem, Zbrojni łyżkami, biegą i bodą naczynie, Miedź grzmi, dym bucha, bigos jak kamfora ginie, Zniknął, uleciał
0 Zapisać
Rosół z kur wielu.

Rosół z kur wielu.

Dziś rosół - niektórzy zwą go królewskim, my - tak jak w tytule - i prosimy się nie sugerować. kawałek mięsa z kaczki (u nas była to szyjka)
0 Zapisać
Rosół

Rosół

Jak poradzić sobie ze smrodem gotowanego rosołu. żeberka, kurze skrzydełka, udka – w przypadku, gdy nie mamy dostępu do samych kości
0 Zapisać
Więcej warzyw (18). Z kurczakiem na czerwono

Więcej warzyw (18). Z kurczakiem na czerwono

była znana juş w okresie przedpiastowskim i wówczas odgrywała taką rolę, jak obecnie ziemniaki