Przepis na jak przygotować krew do kaszanki

2 Zapisać
Wegańska kaszanka

Wegańska kaszanka

)mięsożerców przyznała, że smakuje jak prawdziwa. Rozwijamy folię spożywczą (najlepiej przygotować to wcześniej, agar nie lubi czekać), nakładamy kiełbasianą masę (robimy to wzdłuż węższego boku), szybko zwijamy formując kiełbachę i zawijając kilka razy
5 Zapisać
Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana

Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana

Aby domowa kaszanka była faktycznie białego koloru trzeba wykorzystać mięso wieprzowe zamiast płucek, czy wątróbki, gdyż kaszanki z ich udziałem mimo, że nie wykorzystujemy krwi w trakcie obróbki cieplnej ciemnieją tak jak te w przepisie na domową białą kaszankę z kaszą pęczak
4 Zapisać
Domowa biała kaszanka

Domowa biała kaszanka

Do maszynki do mięsa dokręcić końcówkę masarską i nałożyć na nią umyte kiszki ( najlepiej to zrobić napełniając jelita zimną bieżącą wodą z kranu), zawiązać końcówkę i przystąpić do jej napełniania, pamiętając, że kaszanki nie należy robić zbyt twardej, bo trzeba jeszcze będzie pozawijać ją w pętka
3 Zapisać
Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak

Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak

Jednak kolejnym razem pokażę jakie składniki wykorzystać, aby kaszanka była biała. Przygotowanie domowej kaszanki to nic trudnego, pracy jest ciut mniej niż przy wyrabianiu domowej białej kiełbasy, efekt jest równie smakowity, chociaż oczywiście inny w smaku
0 Zapisać
Jabłka faszerowane kaszanką

Jabłka faszerowane kaszanką

Na wielu imprezach plenerowych kaszanka przegrywała z kiełbasą, bo jako tańsza i przygotowana z krwi, kaszy oraz podrobów raczej nie kojarzyła się z dobrym smakiem i zadawaniem szyku
8 Zapisać
Biała kaszanka- domowy przepis

Biała kaszanka- domowy przepis

Do maszynki do mięsa dokręcić końcówkę masarską i nałożyć na nią umyte kiszki ( najlepiej to zrobić napełniając jelita zimną bieżącą wodą z kranu), zawiązać końcówkę i przystąpić do jej napełniania, pamiętając, że kaszanki nie należy robić zbyt twardej, bo trzeba jeszcze będzie pozawijać ją w pętka
0 Zapisać
Wyniki konkursu Skosztuj z grilla – najlepsze przepisy

Wyniki konkursu Skosztuj z grilla – najlepsze przepisy

Jak to przychodzą i mają sobie sami grillować i to w większości warzywa. I Miejsce – dwa przepisy dodane przez Panią Monikę Lemko
58 Zapisać
SWOJSKA KASZANKA ANI .

SWOJSKA KASZANKA ANI .

Robiąc sami mamy pewność , że jemy produkty najwyższej jakości , dostosowanedo smaku naszych domowników
47 Zapisać
Domowa kaszanka

Domowa kaszanka

Ostatnio zbrakło mi czasu żeby dodać jakiś przepis. ( takich jak na mięso mielone ). Na koniec dodałam krew
0 Zapisać
Kaszanka

Kaszanka

Do ugotowanego mięsa dodajemy kaszę, świeżą krew wieprzową, roztopiony tłuszcz, przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą
1 Zapisać
Moja ukraińska kaszanka

Moja ukraińska kaszanka

Wynika to również z tego, że takie składniki jak kasza, wątróbka i skwarki, należałoby przygotować wcześniej, żeby dać im ostygnąć przed zmieszaniem z krwią
3 Zapisać
Najczęstsze błędy żywieniowe.

Najczęstsze błędy żywieniowe.

masła (używanego do smarowania pieczywa oraz jako dodatku do potraw), śmietany, majonezu, tłustych dresingów, smalcu i słoniny, tłustych mięs i wędlin, głównie kiełbasy, potraw z grilla – karkówki, żeberek, boczku, kaszanki (chociaż przygotowywanych bez dodatku tłuszczu, to zawierających jego znaczne ilości), pełnotłustych produktów mlecznych (jogurty kremowe, desery na bazie śmietanki, pełnotłuste sery żółte i pleśniowe)
1 Zapisać
KIEŁBASA MARKOWSKA- Zasmażana kiełbasa z coca colą na puree z soczewicy

KIEŁBASA MARKOWSKA- Zasmażana kiełbasa z coca colą na puree z soczewicy

W wieku XIX (jak możemy dowiedzieć się z materiałów Muzeum Etnograficznego z Rzeszowa Archiwum Dziejów Kultury Ludowej – wypracowanie ucznia Publicznej Średniej Szkoły Zawodowej w Markowej) „Markowanie specjalnej uwadze poświęcali trzodzie chlewnej, ze względu na wysokie ceny płatnicze , jakie płacił wówczas rynek wiedeński”
0 Zapisać
Kasza i mięso w zapomnianym połączeniu

Kasza i mięso w zapomnianym połączeniu

Znano je tak długo i dobrze, jak samo mięso. Ta druga opisuje właśnie, jak przyrządzić szczególne kaszanki (mączanki
0 Zapisać
Najczęstsze błędy żywieniowe.

Najczęstsze błędy żywieniowe.

masła (używanego do smarowania pieczywa oraz jako dodatku do potraw), śmietany, majonezu, tłustych dresingów, smalcu i słoniny, tłustych mięs i wędlin, głównie kiełbasy, potraw z grilla – karkówki, żeberek, boczku, kaszanki (chociaż przygotowywanych bez dodatku tłuszczu, to zawierających jego znaczne ilości), pełnotłustych produktów mlecznych (jogurty kremowe, desery na bazie śmietanki, pełnotłuste sery żółte i pleśniowe)