Przepis na jak przygotować krew do kaszanki

0 Zapisać

Wegańska kaszanka

)mięsożerców przyznała, że smakuje jak prawdziwa. Rozwijamy folię spożywczą (najlepiej przygotować to wcześniej, agar nie lubi czekać), nakładamy kiełbasianą masę (robimy to wzdłuż węższego boku), szybko zwijamy formując kiełbachę i zawijając kilka razy
4 Zapisać

Domowa biała kaszanka

Do maszynki do mięsa dokręcić końcówkę masarską i nałożyć na nią umyte kiszki ( najlepiej to zrobić napełniając jelita zimną bieżącą wodą z kranu), zawiązać końcówkę i przystąpić do jej napełniania, pamiętając, że kaszanki nie należy robić zbyt twardej, bo trzeba jeszcze będzie pozawijać ją w pętka
1 Zapisać

Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak

Jednak kolejnym razem pokażę jakie składniki wykorzystać, aby kaszanka była biała. Przygotowanie domowej kaszanki to nic trudnego, pracy jest ciut mniej niż przy wyrabianiu domowej białej kiełbasy, efekt jest równie smakowity, chociaż oczywiście inny w smaku
8 Zapisać

Biała kaszanka- domowy przepis

Do maszynki do mięsa dokręcić końcówkę masarską i nałożyć na nią umyte kiszki ( najlepiej to zrobić napełniając jelita zimną bieżącą wodą z kranu), zawiązać końcówkę i przystąpić do jej napełniania, pamiętając, że kaszanki nie należy robić zbyt twardej, bo trzeba jeszcze będzie pozawijać ją w pętka
0 Zapisać

Kaszanka

Do ugotowanego mięsa dodajemy kaszę, świeżą krew wieprzową, roztopiony tłuszcz, przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą
3 Zapisać

Najczęstsze błędy żywieniowe.

masła (używanego do smarowania pieczywa oraz jako dodatku do potraw), śmietany, majonezu, tłustych dresingów, smalcu i słoniny, tłustych mięs i wędlin, głównie kiełbasy, potraw z grilla – karkówki, żeberek, boczku, kaszanki (chociaż przygotowywanych bez dodatku tłuszczu, to zawierających jego znaczne ilości), pełnotłustych produktów mlecznych (jogurty kremowe, desery na bazie śmietanki, pełnotłuste sery żółte i pleśniowe)
0 Zapisać

Najczęstsze błędy żywieniowe.

masła (używanego do smarowania pieczywa oraz jako dodatku do potraw), śmietany, majonezu, tłustych dresingów, smalcu i słoniny, tłustych mięs i wędlin, głównie kiełbasy, potraw z grilla – karkówki, żeberek, boczku, kaszanki (chociaż przygotowywanych bez dodatku tłuszczu, to zawierających jego znaczne ilości), pełnotłustych produktów mlecznych (jogurty kremowe, desery na bazie śmietanki, pełnotłuste sery żółte i pleśniowe)
Więcej przepisów na %s strony