Przepis na jak przygotować krew do kaszanki

Wegańska kaszanka

Wegańska kaszanka

)mięsożerców przyznała, że smakuje jak prawdziwa. Rozwijamy folię spożywczą (najlepiej przygotować to wcześniej, agar nie lubi czekać), nakładamy kiełbasianą masę (robimy to wzdłuż węższego boku), szybko zwijamy formując kiełbachę i zawijając kilka razy
2 0
Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana

Wyroby domowe. Domowa biała kaszanka zapiekana

Aby domowa kaszanka była faktycznie białego koloru trzeba wykorzystać mięso wieprzowe zamiast płucek, czy wątróbki, gdyż kaszanki z ich udziałem mimo, że nie wykorzystujemy krwi w trakcie obróbki cieplnej ciemnieją tak jak te w przepisie na domową białą kaszankę z kaszą pęczak
5 0
Domowa biała kaszanka

Domowa biała kaszanka

Do maszynki do mięsa dokręcić końcówkę masarską i nałożyć na nią umyte kiszki ( najlepiej to zrobić napełniając jelita zimną bieżącą wodą z kranu), zawiązać końcówkę i przystąpić do jej napełniania, pamiętając, że kaszanki nie należy robić zbyt twardej, bo trzeba jeszcze będzie pozawijać ją w pętka
4 0
Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak

Domowa biała kaszanka z kaszą pęczak

Jednak kolejnym razem pokażę jakie składniki wykorzystać, aby kaszanka była biała. Przygotowanie domowej kaszanki to nic trudnego, pracy jest ciut mniej niż przy wyrabianiu domowej białej kiełbasy, efekt jest równie smakowity, chociaż oczywiście inny w smaku
3 0
Biała kaszanka- domowy przepis

Biała kaszanka- domowy przepis

Do maszynki do mięsa dokręcić końcówkę masarską i nałożyć na nią umyte kiszki ( najlepiej to zrobić napełniając jelita zimną bieżącą wodą z kranu), zawiązać końcówkę i przystąpić do jej napełniania, pamiętając, że kaszanki nie należy robić zbyt twardej, bo trzeba jeszcze będzie pozawijać ją w pętka
8 0
Kaszanka

Kaszanka

Do ugotowanego mięsa dodajemy kaszę, świeżą krew wieprzową, roztopiony tłuszcz, przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą
0 0
SWOJSKA KASZANKA ANI .

SWOJSKA KASZANKA ANI .

Robiąc sami mamy pewność , że jemy produkty najwyższej jakości , dostosowane. Mielimy także ugotowaną krew
0 0
Najczęstsze błędy żywieniowe.

Najczęstsze błędy żywieniowe.

masła (używanego do smarowania pieczywa oraz jako dodatku do potraw), śmietany, majonezu, tłustych dresingów, smalcu i słoniny, tłustych mięs i wędlin, głównie kiełbasy, potraw z grilla – karkówki, żeberek, boczku, kaszanki (chociaż przygotowywanych bez dodatku tłuszczu, to zawierających jego znaczne ilości), pełnotłustych produktów mlecznych (jogurty kremowe, desery na bazie śmietanki, pełnotłuste sery żółte i pleśniowe)
3 0
Najczęstsze błędy żywieniowe.

Najczęstsze błędy żywieniowe.

masła (używanego do smarowania pieczywa oraz jako dodatku do potraw), śmietany, majonezu, tłustych dresingów, smalcu i słoniny, tłustych mięs i wędlin, głównie kiełbasy, potraw z grilla – karkówki, żeberek, boczku, kaszanki (chociaż przygotowywanych bez dodatku tłuszczu, to zawierających jego znaczne ilości), pełnotłustych produktów mlecznych (jogurty kremowe, desery na bazie śmietanki, pełnotłuste sery żółte i pleśniowe)
0 0