Przepis na jak przetopić słoninę na skwarki

Smalec jabłkowy na ostro

Smalec jabłkowy na ostro

Babcia Madzi w ogóle doskonale gotuje, jak niemal każda kobieta ze wsi. Słoninę i podgardle mielimy w maszynce na sitku o średnich oczkach albo kroimy nożem w niewielką kostkę
0 0
Botwinka

Botwinka

W czasie, gdy gotują się warzywa możemy przygotować skwarki - słoninę kroimy w kosteczkę i topimy na patelni, aż utworzą się chrupiące skwarki, lekko solimy
2 0
Zupa porowo-ziemniaczana

Zupa porowo-ziemniaczana

I tak powstała najlepsza, jak do tej pory. W tym czasie przygotowujemy skwarki i cebulkę. W poszukiwaniu idealnego smaku zupy ziemniaczanej sięgnęłam do klasycznego przepisu Julii Child oraz do tego, czego nauczyłam się na ziemniaczanych warsztatach kulinarnych
1 0
Zarzucajka podlaska

Zarzucajka podlaska

Słoninę pokroić w kostkę, przetopić,. Wykonanie. wyjąc skwarki, a z tłuszczu i mąki przygotować jasną zasmażkę
1 0

SWOJSKI SMALEC

Bardzo dobre zarówno z białym jak i ciemnym pieczywem. Słoninę pokroić w kostkę i przetopić. Następnie dodać kiełbasę i cebulę, także pokrojoną w kostkę
0 0