Przepis na jak porcjować królika

Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym

Zapraszam na królika w sosie śmietanowym. Z królika usuwam wnętrzności i porcjuję. Ja do królika podałam domowe frytki oraz ogórki
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

Proponuję dziś królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Królika porcjujemy ,płuczemy (marynujemy)przyprawiamy solą pieprzem delikatą nacieramy czosnkiem ,majerankiem obkładamy cebulą kropimy, olejem, mieszamy i odstawiamy na cała noc do lodówki
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika?

To, jak zamarynujemy królika zależy tylko i wyłącznie od naszej fantazji kulinarnej. Mięso królicze jest bardzo cenne pod względem odżywczym, dlatego zaleca się, aby spożywały je przede wszystkim rozwijające się osoby – dzieci, młodzież, jak i osoby osłabione chorobą czy starsze
Duszony królik z chorizo

Duszony królik z chorizo

W zamierzchłych „przedblogowych” czasach kilkakrotnie zdarzyło mi się przygotowywać królika na różne sposoby, ale ta wersja jest zdecydowanie najsmaczniejsza
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Jakiś czas temu dostałam tuszkę królika i zapragnęłam zrobić pasztet. Jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu z królika, i chociaż by się to wydawało bardzo dziwne, niestety jest to prawdziwe
Potrawka z królika

Potrawka z królika

Trzy dni się do niego zabierałam kombinując, jak poporcjować mięso nie patrząc na nie i nie obcinając sobie przy tym paluchów
Sos z królika i trochę prywaty.

Sos z królika i trochę prywaty.

jak dobrze mieć sąsiada. a to królika, to znów kaczkę, a jajka od tzw szczęśliwych kur to norma. U nas nie ma zwierzyny, a więc jakieś resztki, pieczywo zanosi się do sąsiadów
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Tym razem pragnę Wam zaproponować bardzo delikatny w smaku pasztet z królika. Królika myjemy i porcjujemy
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Przyznaję bez bicia - to mój pierwszy pasztet z królika. Do tej pory piekłam pasztety wieprzowe, ale dostałam pięknego, dorodnego królika i logiczne było, że powstanie z niego pasztet na święta
Pasztet

Pasztet

 0,5 kg wołowiny (szponder,krzyżowa-kleiste) pół królika pół kury lub kurczaka 0,5 kg cielęciny0,5 kg boczku surowego 0,5 kg udziec indyka gałka muszkatołowa 5 jaj pieprz, sól, majeranek3 kajzerki 4 cebule marchewkapietruszkaPrzygotowanie