Przepis na jak podzielić królika

Królik pieczony

Królik pieczony

Jest lekkie i zdrowe – mięso królika należy do najchudszych mięs, zawiera też bardzo łatwo przyswajalne białko – królik jest mięsem idealnym dla wszystkich alergików
50 0
Królik w białym winie.

Królik w białym winie.

) Dzisiaj mam dla was długo zapowiadanego na fb królika w białym winie. Królika podziel na 8 części, w głębokiej patelni lub garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i obsmaż mięso na złoty kolor. Smaż przez 2 minuty po czym dołóż królika, dodaj listki laurowe wlej wino i wodę tak aby całe mięso było zanurzone
12 0
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Tuszkę królika podzielić na porcje. tuszka królika (może też być połówka, jak większy królik)4 marchewki3 liście laurowe3 ziarna ziela angielskiego3 ziarenka pieprzu2 ząbki czosnkusól150 ml śmietany3 łyżki mąki
6 0