Przepis na jak pasteryzować buraki

Buraki na zimę

Buraki na zimę

Robiłam tak jak autorka przepisu, najpierw dodałam połowę cukru i octu, a potem próbowałam. Buraki ugotować na średnim ogniu około godziny
11 0
Buraki na zimę

Buraki na zimę

Buraki ugotować w "mundurkach" około 1 godzinę- odstawić do wystygnięcia, zdjąć skórkę i zetrzeć buraki na dużych oczkach. Przełożyć do słoików i pasteryzować ok 15 min
9 0
Tarte buraki

Tarte buraki

Tym razem chciałam się z Wami podzielić przepisem na tarte buraki. W zeszłym roku zrobiłam buraki według innego przepisu i powiem szczerze, były średnie
6 0
Buraki tarte

Buraki tarte

Osobiście wolę beż dodatku chrzanu, te możemy zjeść prosto ze słoika, jak i przygotować zasmażane i podać na ciepło
2 0
SOK Z BZU CZARNEGO... miksowany,pasteryzowany

SOK Z BZU CZARNEGO... miksowany,pasteryzowany

Kochani jak macie możliwość to rwijcie korale bzu czarnego teraz są jeszcze piękne owoce. ))Przepis na sok dostałyśmy od jej babci i jest to chyba najprostsza i najszybsza forma odzyskania soku bo to zalewanie wodą i gotowanie to jakoś mi nie podchodzi a zresztą co to za sok leczniczy z wodą
17 0