Przepis na jak pasteryzować buraki

13 Zapisać
Buraki w nowej odsłonie

Buraki w nowej odsłonie

W tym tygodniu chodziły za mną buraki, choć oglądając się za siebie nie widziałam ich to jednak czułam ich obecność
4 Zapisać
Buraki na zimę

Buraki na zimę

Buraki ugotować w "mundurkach" około 1 godzinę- odstawić do wystygnięcia, zdjąć skórkę i zetrzeć buraki na dużych oczkach. Przełożyć do słoików i pasteryzować ok 15 min
4 Zapisać
Tarte buraki

Tarte buraki

Tym razem chciałam się z Wami podzielić przepisem na tarte buraki. W zeszłym roku zrobiłam buraki według innego przepisu i powiem szczerze, były średnie
3 Zapisać
Buraki marynowane w całości

Buraki marynowane w całości

I pamiętajcie, żeby obierać je jak są jeszcze gorące, wtedy jest to dużo łatwiejsze. Do tego przepisu, potrzebne są malutkie buraki, takie na dwa kęsy
3 Zapisać
Buraki z papryką

Buraki z papryką

Buraki z papryką to jak dla mnie jedna z smaczniejszych wersji sałatkowych z burakami w roli głównej
2 Zapisać
Buraki tarte

Buraki tarte

Osobiście wolę beż dodatku chrzanu, te możemy zjeść prosto ze słoika, jak i przygotować zasmażane i podać na ciepło
2 Zapisać
Buraki z cukinią

Buraki z cukinią

Pasteryzować 15 minut. Te buraczki robiłam kilka dni temu. 2,5 kg obranej cukinii ( bez pestek i skórki )
1 Zapisać
Buraki z chrzanem (ćwikła)

Buraki z chrzanem (ćwikła)

i pasteryzować. Buraki umyć i upiec w piekarniku lub. Chcę Was dzisiaj zachęcić do jedzenia. buraków. Oczywiście najzdrowszy jest sok
0 Zapisać
Buraki z papryką na zimę

Buraki z papryką na zimę

Ugotowane buraki (można gotować je w skórkach, albo od razu obrane. Do papryk i cebul dodać buraki. Gorące buraki wkładać do słoików i szybko szczelnie zamykać
0 Zapisać
Buraki na zimę

Buraki na zimę

Robiłam tak jak autorka przepisu, najpierw dodałam połowę cukru i octu, a potem próbowałam. Buraki ugotować na średnim ogniu około godziny
0 Zapisać
Buraki w zalewie

Buraki w zalewie

Pyszne marynowane buraki ze słoika. Sekretem jest zalewa w której marynują się buraki. Buraki przełożyć do garnka
0 Zapisać
Buraki z papryką

Buraki z papryką

Pasteryzować. Pasteryzować. Składniki. 3. kg buraków czerwonych,tj około 18 sztuk średnich. 1 kg papryki czerwonej, tj około 8 sztuk średniej
0 Zapisać
Buraki z papryką na zimę

Buraki z papryką na zimę

Buraki gotujemy bądź pieczemy. Uwielbiam te buraczki. Musiały znaleźć się na blogu, abym co roku znów ich nie szukała
12 Zapisać
SOK Z BZU CZARNEGO... miksowany,pasteryzowany

SOK Z BZU CZARNEGO... miksowany,pasteryzowany

Kochani jak macie możliwość to rwijcie korale bzu czarnego teraz są jeszcze piękne owoce. ))Przepis na sok dostałyśmy od jej babci i jest to chyba najprostsza i najszybsza forma odzyskania soku bo to zalewanie wodą i gotowanie to jakoś mi nie podchodzi a zresztą co to za sok leczniczy z wodą
4 Zapisać
Czekoladowe ciasto z buraka

Czekoladowe ciasto z buraka

Śmiało mogę napisać, że jedno z lepszych, jakie do tej pory jadłam. Jeżeli nie macie chęci lub czasu gotować buraków, to gotowane buraki w całości dostaniecie w Lidlu
1 Zapisać
Marynowane łodygi buraka naciowego – chrupkie , słodko-kwaśne

Marynowane łodygi buraka naciowego – chrupkie , słodko-kwaśne

Są niebotycznie zdrowe , a do tego smaczne i nisko kaloryczne , czego chcieć więcej A jak już człowiek je zasieje w ogródku , to się odwdzięczają obłędnym urodzajem … takim jaki ja, przeżywam teraz
0 Zapisać
KORZENNY#1 = papryka + cukinia + ogórek + brokuł + burak + marchew + seler + limonka

KORZENNY#1 = papryka + cukinia + ogórek + brokuł + burak + marchew + seler + limonka

Zamawiasz zestaw soków prosto do DOMU, sam wybierasz jak wygląda Twój. się zarówno w programie zaawansowanym jak i
0 Zapisać
Letnie smaki Francji. Sałatka z serem pleśniowym, burakiem i kwiatami bzu czarnego

Letnie smaki Francji. Sałatka z serem pleśniowym, burakiem i kwiatami bzu czarnego

Tak właśnie jest z serami francuskimi z linii produktów Reflets de France jakie mają w swojej ofercie sklepy Carrefour