Przepis na jak parzyć kapustę do gołąbków

17 Zapisać

Zupa ,,gołąbkowa"

Jeśli tak, to polecam najszybszą wersję gołąbków, czyli zupę, która smakuje właśnie tak jak one. Nie żałujcie pieprzu, im pikantniejsza tym bardziej wyrazista w smaku i rozgrzewająca))) Dla mnie idealna jak troszkę postoi
7 Zapisać

Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze

jako bazę do zup lub wywar do gotowania gołąbków. skrzydełka i nóżki drobiowe umieść w szybkowarze i zalej zimną wodązagotuj wodę bez zamykania garnkakiedy zaczną zbierać się szumowiny, zbierz je łyżką lub drobnym siteczkiemgdy na powierzchnię wody przestaną wypływać zanieczyszczenia i stanie się ona czysta, dodaj sól dodaj do wywaru wszystkie warzywa i przyprawyzamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisempo ugotowaniu przecedź wywar przez drobne sitko i w razie potrzeby dopraw solą i czarnym pieprzemzbierz nadmiar tłuszczu z powierzchni wywaru łyżką lub ręcznikiem papierowym (w tym celu weź podwójny ręcznik papierowy i połóż go na powierzchni wywaru - jak zrobi się wilgotny, wyjmij
Więcej przepisów na %s strony