Przepis na jak obrać ozór wołowy

10 Zapisać
Ozory w galarecie.

Ozory w galarecie.

Obrać i pozbyć się ślinianki. Składniki. kilka ozorów - ja miałam 1. 6kg, ale dwa zużyłam na ozory w sosie majonezowo czosnkowym,puszka zielonego groszku,3 jajka,kilka listków zielonej pietruszki,włoszczyzna,kostka wołowa,żelatyna - ilość zależy od ilości ugotowanego bulionu
4 Zapisać
Ozory na Urbanie

Ozory na Urbanie

Niektórzy karmiący w błyskawicznym tempie zmienili serwowane pyszności na szeleszczące banknoty (pozdrawiamy Monikę z Gotuje, bo lubi , a inni – tak jak my – wytrwali do końca
3 Zapisać
zupa ozorkowa

zupa ozorkowa

 przepis stąd3 ozory wieprzowe (lub 2 wołowe)3-4 ziemniaki 1 liść laurowy5 ziaren ziela angielskiego5 ziaren pieprzu1 łyżka kolendry w ziarenkach2 marchewki1 cebula1 pietruszka3 ząbki czosnku2 zielone paprykikawałek startego imbiru2 łyżki czerwonej papryki1 łyżka koncentratu pomidorowego Ozory ugotować do miękkości w 2l wody z listkiem, zielem i pieprzem (ok 1,5h), wyjąć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę
Więcej przepisów na %s strony