Przepis na jak kroić pomidora

Krojone pomidory

Krojone pomidory

Pomidory naciąć na czubku i zalać gotującą się wodą, następnie obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę,
Pomidory krojone na zimę

Pomidory krojone na zimę

Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki, zgrubienia po ogonku wykroić i wyrzucić. Każdego pomidora naciąć na czubku
Pomidory krojone w sosie własnym

Pomidory krojone w sosie własnym

Odkąd ubiegłego roku wpadłam na pomysł wykonania takich pomidorów jak w puszce, tyle, że samemu w domu,postanowiłam  tego roku otworzyć mała przetwórnię
Z pomidorami w stylu włoskim

Z pomidorami w stylu włoskim

Jak siÄ™ przedstawiaĹ‚a kuchnia bez pomidorĂłw. Tadeusz Ĺťakiej , autor „Iskier przewodnika sztuki kulinarnej” , wydanego pod pseudonimem Maria Lemnis i Henryk Vitry, tak opisuje w skrĂłcie kulinarnÄ… historiÄ™ pomidora
Surówka pomidor, awokado, kalafior i rukola

Surówka pomidor, awokado, kalafior i rukola

Nie wiedziałam za bardzo jak ją nazwać, bo moje skojarzenie nie koniecznie będzie dobrze rozumiane przez Ciebie, dlatego nazwałam posta składnikami użytymi do tej surówki
Kiszone pomidory!

Kiszone pomidory!

Najlepiej używać ich oddzielnie, jako dodatek do potraw lub jeść bezpośrednio ze słoika. Dziś coś wyglądającego wyjątkowo efektownie
Pomidory w kawałkach

Pomidory w kawałkach

Pomidory w kawałkach będą jak znalazł przy robieniu zapiekanek czy lasagne, aż się miło robi na samą myśl
SUSZONE POMIDORY

SUSZONE POMIDORY

) Te robione samodzielnie smakują, pachną lepiej nie mówiąc o tym jak cieszą oko. Pomidory układam dość ciasno w słoiczkach przekładając co jakiś czas czosnkiem (należy pamiętać, że po zalaniu olejem zwiększy się ich objętość)
Pieczone pomidory z kasza jeczmienna

Pieczone pomidory z kasza jeczmienna

jak to proste, wielu z was wie, a pozostałych, mam nadzieję, że przekonam smacznymi fotkami. kasza jęczmienna z pieczonymi pomidorami, papryką i marchwią (ponad pół godziny)
Marynowane pomidory

Marynowane pomidory

Pomyślałam, że to ostatnia szansa na zbory przed tym jak roślinki obmarzną. Zapakowane do słoiczków i zamarynowane, w sam raz do mięs czy jako przekąska