Przepis na jak długo smażyć dewolaje

Dewolaje z szpinakiem i pieczarkami

Dewolaje z szpinakiem i pieczarkami

pieczarki z cebulką albo masę szpinakową, następnie ułożyć ser żółty, zwinąć w rulon jak gołąbki. Prużyć tak długo, aż woda odparuje
Kotlet de volaille (dewolaj)

Kotlet de volaille (dewolaj)

Moje nie są tak wrzecionowate, jak tego gościa z video-kuchni, tylko mają kształt bardziej jajowaty, bo długo smażone cienkie, panierowane końcówki są twarde
Rucola Morti de Volaille

Rucola Morti de Volaille

Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Jest to forma znanego de Volaille (nazywanego dewolajem), jedynie wypełnienie jest zdecydowanie odbiegające od oryginału

Piersi z kurczaka z karmelizowaną gruszką i serem Lazur.

Na każdą pierś, po środku, położyć ser Lazur i zawinąć jak dewolaja. Dodać pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć ją do uzyskania gęstego karmelu, przewracając na drugą stronę - uważać, żeby gruszki pod koniec smażenia nie rozwaliły się podczas przewracania