Przepis na jak długo gotować surowy boczek

Boczek pieczony w wolnowarze

Boczek pieczony w wolnowarze

Ja na czas detoksu odstawiłam pieczywo, więc póki co jadłam go tylko z warzywami, ale na pewno już niedługo przygotuję go ponownie
BRUKSELKA Z BOCZKIEM

BRUKSELKA Z BOCZKIEM

Bywało już, że tę nieustanną pogoń za adrenaliną przypłacał mniejszymi lub większymi kontuzjami, ale jakoś nigdy się tym nie przejął
Szaszłyki drobiowe z boczkiem.

Szaszłyki drobiowe z boczkiem.

Jakoś tak wyszło, że zaczynamy oboje tydzień szaszłykowy od kurczaka. Piec na grillu, patelni grillowej lub (jak ja) w piekarniku ustawionym na funkcji grill
Knedle z wędzonym boczkiem i lubczykiem

Knedle z wędzonym boczkiem i lubczykiem

Co jakiś czas dosypujemy odrobinę mąki. Już niedługo inne odsłony przepysznych knedli. - W tym czasie drobno kroimy wędzony, surowy boczek i przesmażamy go na suchej patelni
Włoski klasyk - Lasagne - Boczek & Wino & Mleko

Włoski klasyk - Lasagne - Boczek & Wino & Mleko

jakiś czas mieszając. oliwy podsmaż boczek następnie dodaj mięso i smaż aż do maksymalnego wytopieni. Boczek - 100 g. Przetestowałam już wiele firm produkujących makaron i uważam że każdy płat na lasagne trzeba wcześniej podgotować na 2-3 minuty. 500 g Boczek - 100 g Czosnek - 4 ząbki Cebula - 1 duża Seler naciowy - 2 łodygi Marchewka - 1 średnia Pomidory w
Risotto z botwiną, boczkiem i olejem rzepakowym

Risotto z botwiną, boczkiem i olejem rzepakowym

Wlać wino, wymieszać, chwilę podgotować aż wino odparuje. Boczek pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać boczek, wytopić go na skwarki, wrzucić szalotki, zeszklić, dodać czosnek
Pasztet świąteczny

Pasztet świąteczny

U niej w domu robiło się taki pasztet w każde święta, choć nie do końca wiem czy tylko w Święta Bożego Narodzenia czy w Wielkanoc również ale pasztet jak najbardziej na wielkanoc pasuje
Młoda kapusta z… wkładką

Młoda kapusta z… wkładką

Na patelni przesmażamy pokrojony boczek, następnie dodajemy pokrojoną w półkrążki kiełbasę i w dalszej kolejności pokrojoną w grubszą kostkę cebulę
Najlepsze domowe pączki

Najlepsze domowe pączki

A jak poznać, że pączek jest taki jak powinien być. Cześć. Tak, tak, już za pasem Tłusty Czwartek, a wiem na pewno, że wolelibyście zjeść pyszne domowe pączki, najlepiej samodzielnie zrobione, przecież gotowanie to taka wielka frajda
Pikantna zupa wielowarzywna

Pikantna zupa wielowarzywna

Gotujemy na małym ogniu, wywar ma tylko delikatnie bulgotać, tak długo, aż mięso będzie bardzo miękkie i łatwo odchodzące od kości
Pyzy z serem

Pyzy z serem

Jak zrobić pyzy z serem. Z masy odrywam kawałki, rozgniatam na ręku, nadziewam łyżeczka farszu, łączę brzegi i formuję pyzy, gotuję wrzucając je na osolony wrzątek - tylko po kilka sztuk (zbyt duża ilość spowoduje, że woda na zbyt długo straci temperaturę wrzenia i pyzy mogą zacząć się rozwalać podczas gotowania)
Bigos & Łazanki

Bigos & Łazanki

Aby kapusta nie przywierała do dna garnka, co jakiś czas mieszaj. Namoczone suszone grzyby wraz z wodą i pokrojone drobno pieczarki (połowa surowych i połowa usmażonych) oraz pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę i cebulę ( każde z osobna smażone), dodaj do kapusty i duś na wolnym ogniu tak długo, aż kapusta będzie miękka