Przepis na jak długo gotować nóżki wieprzowe

Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze

Gotujemy ekspresowy wywar wołowy w szybkowarze

zbierz nadmiar tłuszczu z powierzchni wywaru łyżką lub ręcznikiem papierowym - w tym celu weź podwójny ręcznik papierowy i połóż go na powierzchni wywaru - jak zrobi się wilgotny, wyjmijczynność powtórz, jeśli na powierzchni pozostało jeszcze sporo tłuszczu
3 0
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym

Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym

Żeberka wieprzowe smakowite. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. pokrój wołowinę w poprzek włókien na plastry o grubości 1 cm, możesz je delikatnie rozbić (ja tego nie robię)rozłóż płasko na desce ręczniki papierowe, ułóż na nich plastry wołowinyna wierzchu plastrów rozłóż płasko ręczniki papierowedociśnij ręczniki do mięsa, aby papier wciągnął soki z jego powierzchniosuszone plastry obsyp solą i pieprzem z obu stron (pieprzu daj minimalnie więcej niż zazwyczaj - nada on ciekawego smaku potrawie)następnie wklep delikatnie dłonią przyprawy w każdy plaster - zrób to wszystko dopiero przed samym smażeniemna patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę z odrobiną solijak tylko cebula się zeszkli, przełóż ją do miseczkipatelnię dokładnie oczyść z resztek cebuli, tłuszcz po smażeniu cebuli pozostawdo tłuszczu po cebuli, dodaj troszkę masła, rozgrzej jepodsmażaj na maśle plastry wołowiny - nie rób tego długo, tylko do zamknięcia się mięsa z obu stron, nie spal masła
16 0
Grillowanie – porady

Grillowanie – porady

Jakkolwiek nie aspirujemy do roli autorytatywnego i niepodważalnego poradnika dla grillowiczów, to jednak prezentujemy nasze długoletnie i sprawdzone w różnych warunkach doświadczenia
0 0
Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa

W poprzedniej galarecie otrzymałam komentarze, iż gotowałam ją za długo. Należy pamiętać, że galarety nie należy gotować na dużym ogniu ani nie wolno przykrywać garnka, gdyż wywar będzie mętny
2 0