Przepis na jak długo gotować żeberka

29 Zapisać
Żeberka smażone w własnym sosie

Żeberka smażone w własnym sosie

Umyte żeberka pokroić na małe kawałkiW garnuszku zagotować około pół litra wody, dodać liść i pieprz ziarnistyŻeberka oprószyć mąką i usmażyć na oleju do lekkiego zrumienieniaNa końcu usmażyć pokrojoną w krążki cebulęPrzełożyć usmażone żeberka do wrzątku z przyprawamiCebulę dodać pod koniec gotowania i wtedy tez posolić do smaku oraz dodać ewentualnie pieprz mielony, zioła prowansalskie, tymianek oraz majeranekGotować tak długo ( pod przykryciem ), aż mięso będzie miękkie i będzie odchodzić od kościJeśli sos będzie za rzadki, to zrobić zasmażkę z mąki na tłuszczu lub "zatrzepkę" ( do mniej niż pół szklanki zimnej wody wsypać łyżkę mąki, ale lepsza zasmażka )  roztrzepać i wlać do gotującego się sosu - mieszać energicznie podczas wlewania, by nie zrobiły się "kluchy"Sos po dodaniu "zatrzepki  " lub zasmażki zagotować chwilę Pilnować, by woda się nie wygotowała
1 Zapisać
Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

jak zamarynować żeberka, które odchodza od kości, miękkie żeberka, mięso odchodzi od kości żeberka, najlepsze pieczone żeberka, pieczone żeberka, pieczone żeberka dlugo pieczone, pieczone żeberka przepis, pieczone żeberka przyprawy, pieczone żeberka wieprzowe, pieczone żeberka wieprzowe przepisy, przepis na miękkie żeberka, przepis na najlepsze żeberka, przepis na pyszne pieczone żeberka, przepis na soczyste żeberka, przepis na wieprzowe żeberka, przepis na żeberka, pyszne żeberka, soczyste żberka, soczyste żeberka, żeberka, żeberka przepis, żeberka w marynacie przepis
Więcej przepisów na %s strony