Przepis na jaja w skorupce

0 Zapisać
Jaja faszerowane w skorupkach

Jaja faszerowane w skorupkach

są pracochłonne warto przygotować je na wielkanocne śniadanie. przygotowania warto usmażyć pieczarki dzień wcześniej
0 Zapisać
Jaja w skorupkach faszerowane

Jaja w skorupkach faszerowane

Nie są bardzo pracochłonne, ale trudność nastręcza rozcięcie ugotowanego jajka kiedy jest jeszcze w skorupce, ale i na to jest sposób
4 Zapisać
Jaja zapiekane z warzywami

Jaja zapiekane z warzywami

Jaja zapiekane z warzywami przygotowałam w ostatnią niedzielę – tradycyjnie jajka w niedzielę. „Jaja po bułgarsku” urozmaiciłam i lekko przerobiłam
3 Zapisać
Jaja Faszerowane Szczypiorkiem.

Jaja Faszerowane Szczypiorkiem.

Jaja faszerowane szczypiorkiem to propozycja na smaczne śniadanie oraz na Wielkanocy stół. Przepięknie wyglądają, a do tego są szybkie w przygotowaniu -
2 Zapisać
proste jaja faszerowane

proste jaja faszerowane

- nie należy zrażać się faktem, że skorupka popękała w trakcie rozcinania jajka, należy wtedy nie wydrążać do końca białka, tylko pozostawić cieniutką warstwę na skorupce,
2 Zapisać
Od kuchni..Jaja faszerowane

Od kuchni..Jaja faszerowane

Powstałą pastą napełnić skorupki, bułkę tartą wysypać na talerzyk i maczać w niej jaja. Bez tej przystawki nie ma dla mnie Wielkanocnego śniadania, robi się je całkiem łatwo i wystarczą podstawowe składniki, które zwykle mamy w domu
2 Zapisać
Marmurowe jaja (samuraja)

Marmurowe jaja (samuraja)

listonic_name = "Marmurowe jaja (samuraja) (z coolinarnie. Te niesamowicie wyglądające jajeczka są również autorstwa pani Karoliny Antoniszyn
1 Zapisać
Jaja Faszerowane Ćwikłą.

Jaja Faszerowane Ćwikłą.

Jaja gotuję na twardo, zostawiam do ostygnięcia, obieram ze skorupek i kroję na połówki. Propozycja dla osób u których ćwikła zawsze gości na Święta, ale także dla miłośników buraków
1 Zapisać
Jaja w czterech smakach

Jaja w czterech smakach

Najpopularniejsze obecnie są jaja faszerowane na bazie żółtek. Na stole Wielkanocnym nie może zabraknąć tradycyjnego jajka, które jest symbolem odradzającego się życia
1 Zapisać
Jaja 100-letnie.

Jaja 100-letnie.

Chińczycy swoje słynne jaja przygotowują bardzo. Nie jest to prima aprilis,ale nie jest też to prawda. Ja podaję sposób na przygotowanie takich
0 Zapisać
Marynowane jaja

Marynowane jaja

Przepisów na marynowane jajka jest wiele. Czym wyróżnia się mój, poza tym, że jest autorski. Jego główną cechą jest jego ostrość
0 Zapisać
Jaja w majonezie - Eggs & Mayonnaise

Jaja w majonezie - Eggs & Mayonnaise

Nie dać się zwariować na święta. Wprawdzie zawsze przygotowuję jakąś jedną nową potrawę ale nigdy nie przesadzam z ilością
0 Zapisać
Szkockie jaja

Szkockie jaja

Ostatnio robiąc w moich karteluszkach porządek natknęłam się na jaja szkockie. Nie wiem jak Wy, ale ja, oglądając ciekawy program kulinarny, potrafię zapisać przepis na wszystkim
0 Zapisać
Wielkanocne jaja faszerowane łososiem

Wielkanocne jaja faszerowane łososiem

Jak Wielkanoc to jajka obowiązkowo. Szczególnie te faszerowane czymś pysznym. U mnie będą suto nadziane wędzonym łososiem, do tego kilka kropel soku z cytryny i obowiązkowo świeży koperek
0 Zapisać
jaja "dinozaura" z sosem chrzanowym

jaja "dinozaura" z sosem chrzanowym

Oczywiście to jaja kurze, jednakże specjalny sposób ich przygotowania sprawia, że pojawiają się na nich rude kreseczki i przebarwienia, co nadaje im niecodzienny wygląd
0 Zapisać
Jaja marynowane w occie balsamicznym

Jaja marynowane w occie balsamicznym

Moje jaja marynowane z tego przepisu już w tamtym roku zostały przygotowane przez wiele osób i w tym roku dochodzą nowe, co mnie bardzo cieszy
0 Zapisać
Jaja w solance - Soleier

Jaja w solance - Soleier

ugotowane, "potłuczome" jaja umieścić w słoiku i zalać przestudzoną solanką. Świetny sposób na zagospodarowanie większej ilości jaj, ponieważ jajka zakonserwowane w solance mogą poleżać dłuższy czas, bez konieczności przechowywania ich w lodówce
0 Zapisać
Faszerowane jaja ze szpinakiem i sosem chrzanowym

Faszerowane jaja ze szpinakiem i sosem chrzanowym

W Wielkanoc jaja górą. Mój patent na szybkie obranie jaja ze skorupki. Sztuka gotowania jaj na twardo - Rady & Porady