Jaja faszerowane pieczarkami i serem

Jaja faszerowane pieczarkami i serem

Jaja faszerowane pieczarkami i serem to smaczne i zdrowe danie, które można przygotować w kilka minut. Jest to idealny pomysł na szybki obiad lub śniadanie. Pieczarki są bogate w witaminy i minerały, a ser dodaje potrawie delikatnego smaku. Dodatkowo jaja są źródłem białka, co czyni je doskonałym składnikiem dla osób dbających o swoją dietę.

Przepis na jaja faszerowane pieczarkami i serem jest bardzo prosty. Wystarczy ugotować jaja na twardo, a następnie wymieszać je z podsmażonymi pieczarkami i startym serem. Tak przygotowaną masę należy wypełnić do połówek jajek i posypać odrobiną soli oraz pieprzu.

Składniki:

  1. 4 jaja
  2. 200 g pieczarek
  3. 100 g sera żółtego
  4. sól i pieprz do smaku

Jeśli szukasz pomysłu na szybkie i zdrowe danie, to jaja faszerowane pieczarkami i serem są idealnym rozwiązaniem. Przygotujesz je w kilka minut, a Twoja rodzina będzie zachwycona ich smakiem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz