Przepis na jablecznik bez maki tluszczu

Jabłecznik pod jogurtowo - budyniową  pierzynką........coś słodkiego dla diabetyków

Jabłecznik pod jogurtowo - budyniową pierzynką........coś słodkiego dla diabetyków

Ciasto280 g mąki orkiszowej500 g gęstego jogurtu greckiego 0% tłuszczu1, 1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonu1/2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżka truvii lub innej substancji zastępującej cukier3 jabłka - obrać, oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej8 łyżek zimnej wody1, 1/2 łyżeczki sody do pieczenia1,1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaJogurtowa pierzynka 500 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu3 listki żelatyny100 ml wody2 torebki budyniu czekoladowego bez cukru substancja zastępująca cukier do smaku ( u mnie truvia)1 łyżeczka aromatu waniliowegokakao bez cukru do posypania PrzygotowanieCiasto Mąkę kukurydzianą wymieszać z wodą
36 0
JABŁECZNIK

JABŁECZNIK

Wprawdzie sezon na jabłka jeszcze się nie rozpoczął, ale przepis sentymentalny - bo od mojej Mamy. ). Smak i zapach pieczonego jabłecznika zawsze przenosi mnie do czasu kiedy byłam dzieckiem
16 0
Szarlotka z kruszonką

Szarlotka z kruszonką

Sezon na jabłka w pełni, więc nie może w nim zabraknąć pysznych ciast z jabłkami. Szarlotka z kruszonką w tej wersji to szybki i prosty sposób na wypiek, idealny do kawy lub herbaty
6 0
jabłecznik karmelowy

jabłecznik karmelowy

80 g masła (dla alergików klarowanego lub bezmlecznej margaryny czy oleju). 80 g masła (dla alergików klarowanego lub bezmlecznej margaryny czy oleju)
1 0
jablecznik violi

jablecznik violi

rzepakowy albo slonecznikowy)125 g maki1 lyzeczka proszku do pieczeniapiekarnik rozgrzac do 170°C z termoobiegiem. z gesta kwasna smietana, bita smietana, crème fraîche albo po prostu bez niczego…maslano-slony karmel100 g fruktozy1 lyzka wody65 gr solonego masla5 lyzek crème fraîchew rondelku o grubym dnie rozpuscic nie mieszajac (
3 0
Jablecznik wyborny

Jablecznik wyborny

2 szkl maki4 zoltkakostka masla1/2 szkl cukru6 dag kokosu1/2 lyzeczki proszku do pieczeniaszczypta solizagniesc ciasto. rozsmarowac mase na podpieczonym i przestudzonym spodzie, wstawic do piekarnika i piec okolo 1 godz (180*C) 2 szkl maki
2 0