Przepis na indyk duszony

12 Zapisać
Indyk duszony z cukinią w wersji light

Indyk duszony z cukinią w wersji light

W efekcie podwójnej obróbki (grillowanie+duszenie) indyk się "rozpada" i nie jest suchy. 4 kawałki (kotlety) z indyka. 1/ Indyka przyprawiamy ziołami i przyprawami, smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. 4/ Na końcu do duszącej się pod przykryciem cukinii wkładamy indyka. -) 4 kawałki (kotlety) z indyka
4 Zapisać
INDYK DUSZONY Z PAPRYKĄ

INDYK DUSZONY Z PAPRYKĄ

Delikatne i soczyste mięso z indyka duszone ze świeżymi i aromatycznymi warzywami. - 300 g filetu z indyka,- sól, pieprz,- 1 łyżeczka imbiru,- 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki,- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki,- 1 czerwona papryka,- 1 żółta papryka,- 1 zielona papryka,- 1 mała cukinia,- 5 łyżek oliwy,- 1 cebula,- 2 ząbki czosnku,- 2 pomidory,- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,- 1 łyżeczka cukru,- 1/2 szklanki bulionu,- 200 g białego ryżu. Filet z indyka pokroić w średniej wielkości kawałki, oprószyć solą, czarnym pieprzem, 1 łyżeczką imbiru, 2 łyżeczkami ostrej papryki, 1 łyżeczką słodkiej papryki, dodać 3 łyżki oliwy, wymieszać i pozostawić najlepiej na całą noc lub minimum na 2-3 godziny w lodówce
3 Zapisać
Indyk duszony w śmietanie z jabłkami

Indyk duszony w śmietanie z jabłkami

1 pierś z indyka. Krok 1Pierś z indyka kroimy w średniej wielkości paski, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na parę godzin najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie ok 4 min, dodajemy indyka i smażymy jeszcze ok 5 minut. 1 pierś z indyka
Więcej przepisów na %s strony