Przepis na ile to jest 3 4 szklanki mąki

10 Zapisać
Mąka migdałowa

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa jest dużo zdrowsza od mąki pszennej, ale pomimo tego powinna być stosowana z umiarem. Jeśli masz młynek do orzechów albo kawy (ręczny), to sprawa jest prosta – po prostu je zmiel
5 Zapisać
To Ci jagodzianki...

To Ci jagodzianki...

W oddzielnej misce przesiać obie mąki za pomocą sitka. sok z cytrynyPrzygotowanieRozczyn. Ciasto. 0,5 kg mąki pszennej 550. 0,5 kg mąki tortowej 450. 32 gram cukru waniliowego. 3 żółtka. 1,3 l jagód. 3/4 szklanki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej. 3 łyżki śmietany. Odłożyć do napuszenia na ok 20-30 minut. Piec 25 minut w 180 stopniach. Upieczone, po 3 minutach przełożyć na talerz i zajadać ze smakiem jeszcze cieplutkie. 0,5 kg mąki pszennej 550. 0,5 kg mąki tortowej 450. 32 gram cukru waniliowego. 3 żółtka. 1,3 l jagód. 3/4 szklanki cukru
Więcej przepisów na %s strony