Przepis na humus

9 Zapisać
Humus

Humus

Humus to popularna potrawa kuchni arabskiej, która pochodzi z Libanu. Gęstość naszego humusu możemy sami określić wedle uznania w zależności ile dodamy wody do zmiksowania
1 Zapisać
Humus

Humus

Wlewamy dość dużo oliwy, można uzupełnić zimną wodą jeśli nie chcemy by humus był zbyt tłusty. Humus możemy stosować jako pastę do smarowania chleba lub jako dodatek do przekąsek np jako dip lub do dania głównego
1 Zapisać
Humus z czarnym sezamem.

Humus z czarnym sezamem.

Tradycyjnie zaczęłam od humusu- pasty z ciecierzycy…chociaż coś mnie kusiło, żeby zrobić „koreańską owsiankę” Heukimjajuk…taką szarą „ breję”  na bazie płatków ryżowych i właśnie czarnego sezamu
0 Zapisać
Sos humus

Sos humus

 . Składniki. 400 g odsączonej ciecierzycy z puszki. 1/3 szkl pasty sezamowej. 1ząbek czosnku. 2 łyżeczki przyprawy marokańskiej
0 Zapisać
Humus.

Humus.

To co tygryski lubią najbardziej. ). Idealna pasta do wszyyystkiego. ). Składniki. - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy- 2 ząbki czosnku - 6 łyżek oliwy z oliwek- sok z 1 cytryny- 2 łyżki pasty tahini - 1 łyżeczka słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki pieprzuSposób przygotowania
Więcej przepisów na %s strony