Przepis na harissa przyprawa przepisy

Harissa

Harissa

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej
2 0
Tadżin z ciecierzycy z harissą

Tadżin z ciecierzycy z harissą

) )1 posiekana gałązka selera naciowego1 pokrojona w kostkę cukinia1  łyżeczka ziaren kminu rzymskiego1 łyżeczka ziaren kolendryszczypta szafranu2 łyżki oliwy2 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżka startego imbiru1 laska cynamonu225 g pomidorów z puszki700 ml bulionu warzywnego400 g ciecierzycy z puszki1 łyżka miodusól, pieprzkuskusharissaKuskus ugotować wg instrukcji na opakowaniuRozgrzać patelnię
1 0
Ryba w harissie.

Ryba w harissie.

Harissa to typowo Libijska / Tunezyjska przyprawa. Harissa to typowo Libijska / Tunezyjska przyprawa. Pasta powstała z połączenia papryki, papryki wędzonej, papryczek chili, czosnku, często z kolendrą
0 0
Hummus z pieczoną papryką i harissą

Hummus z pieczoną papryką i harissą

Harissa - suszone papryczki chlli zalewamy 4 łyżkami ciepłej wody i odstawiamy na 20 minut, nasiona kminu rzymskiego, kminku, kolendry podprażamy na suchej patelni, czekamy aż uwolnią aromaty, paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i opalamy aż skóra ze wszystkich stron stanie się czarna
0 0