Przepis na harissa przyprawa przepisy

2 Zapisać

Harissa

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej
1 Zapisać

Tadżin z ciecierzycy z harissą

) )1 posiekana gałązka selera naciowego1 pokrojona w kostkę cukinia1  łyżeczka ziaren kminu rzymskiego1 łyżeczka ziaren kolendryszczypta szafranu2 łyżki oliwy2 zmiażdżone ząbki czosnku1 łyżka startego imbiru1 laska cynamonu225 g pomidorów z puszki700 ml bulionu warzywnego400 g ciecierzycy z puszki1 łyżka miodusól, pieprzkuskusharissaKuskus ugotować wg instrukcji na opakowaniuRozgrzać patelnię
Więcej przepisów na %s strony