Przepis na halibut dzwonki

4 Zapisać
Świeży halibut w sosie pieczarkowym z czerwonym winem

Świeży halibut w sosie pieczarkowym z czerwonym winem

Dzwonki halibuta wyciągamy z lodówki. Rybę oczyszczamy, myjemy i dzielimy na porcje (dzwonki). Składnikiświeży halibut (dzwonek) - 600 gramsok z cytryny - 1 łyżkasól, pieprz - cebula - 1 dużaolej - 3 łyżkipieczarki - 300 grammasło - 1 łyżkamąka pszenna - 2 łyżkibulion - 1/2 szklankikoncentrat pomidorowy - 1 łyżkapapryka ostra - szczyptaczerwone wino wytrawne - 1/2 szklankiśmietana słodka - 1 łyżkaSposób przygotowania
1 Zapisać
Dorsz w pikantnej warzywnej potrawce z rodzynkami czyli Środowe Rybki odc.9

Dorsz w pikantnej warzywnej potrawce z rodzynkami czyli Środowe Rybki odc.9

  1 łyżka oleju300 g marchwi200 g cebuli100 g poragarść rodzynek500 ml bulionu warzywnego300-350 g świeżego filetu z dorsza (lub innej białej ryby, może być ze skórą, np sandacz, halibut)sok z cytryny do skropienia rybysólpieprz młotkowany z kolendrą1 łyżeczka zielonej lub czerwonej pasty curry (u mnie ta druga opcja)1 szczypta przyprawy indyjskiej curry1 płaska łyżeczka cukrunatka pietruszkiFilety kroimy na dzwonka, myjemy, wycieramy i skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i pieprzem
110 Zapisać
Halibut z pieca

Halibut z pieca

2 duże lub 4 mniejsze dzwonki halibuta3 ząbki czosnku1 łyżka sosu rybnego4 łyżki oliwy4 łyżki soku z cytryny½ łyżeczki mioduSól, świeżo mielony pieprzDzwonki halibuta myjemy, osuszamy ręcznikiem i posypujemy solą i pieprzem z każdej strony
0 Zapisać
Halibut z sosem serowym

Halibut z sosem serowym

Dzwonka halibuta umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. 500 g halibuta w kawałkach (dzwonko). Gęsty sos serowy dość dobrze komponuje się ze smażoną rybą
Więcej przepisów na %s strony