Przepis na gulasz pod ciastem francuskim

GULASZ ZAPIEKANY POD CIASTEM FRANCUSKIM

GULASZ ZAPIEKANY POD CIASTEM FRANCUSKIM

Mąkę wymieszać z dwoma łyżkami wody i wlać do gulaszu, zagotować. Po tym czasie mięso podlać bulionem warzywnym i gotować pod przykryciem przez około godzinę (mięso powinno być miękkie)
Gulasz zapiekany z ciastem francuskim

Gulasz zapiekany z ciastem francuskim

Podajemy z sałatą lub mizerią. gulasz to danie niczym upalny dzień w środku zimy. smarujemy jajkiem, przykrywamy ciastem francuskim, przyciskając do rantów
gulasz zapiekany a’la steak pie

gulasz zapiekany a’la steak pie

Steak pie to tutaj bardzo popularny sposób na zapiekany w cieście gulasz, podawany w różnych wersjach – zapiekany z ciastem francuskim, kruchym, z dodatkiem warzyw lub pieczarek, a nawet ciemnego piwa
Ciasto rybne

Ciasto rybne

Jadam je w każdej postaci – duszone, smażone, grillowane, wędzone, w sałatkach, gulaszach, potrawkach itd
gulasz wieprzowo - wołowy z cydrem jabłkowym

gulasz wieprzowo - wołowy z cydrem jabłkowym

Zapewne można by go także podać w kokilkach przykrytych ciastem francuskim. Jeżeli na patelni nadal pozostały przyklejone smaki powstałe ze smażenia mięsa - dolewamy odrobinę cydru, chwilę podgrzewamy (nie wolno stracić tych smaków bo to one nadają najlepszy smak naszemu gulaszowi) i całość wlewamy do naczynia żaroodpornego (jeżeli patelnia jest czysta to cały cydr bezpośrednio wlewamy do gulaszu)
Podsumowanie akcji 'Wielki Post 2015'

Podsumowanie akcji 'Wielki Post 2015'

Aromatyczny gulasz warzywny. Tarta na cieście francuskim z sosem pomidorowym, mozzarellą i pomidorami. Na początek tradycyjnie już przedstawiam kilka przepisów, które całkowicie podbiły moje serce
Kotlety z zielonej soczewicy z koperkiem

Kotlety z zielonej soczewicy z koperkiem

Gulasz z ogóreczkami i papryką. W międzyczasie posiekaj cebulę i podsmaż na łyżce oleju, aż do zeszklenia (po usmażeniu wrzucam cebulkę do blendera wraz z jajkami ugotowanymi na twardo
Trzy przekąski do wina

Trzy przekąski do wina

Ze względu na intensywny smak, który może wydać się momentami szorstki, szczególnie polecam wina z tego szczepu do dań mięsnych, gulaszu jagnięcego i wędlin z dziczyzny, grillowanych warzyw, intensywnych sosów oraz pikantnych przekąsek
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny

Mięsa do duszenia (łopatka, udziec, pręga, goleń) wymagają dłuższej obróbki, aby były miękkie – można z nich robić gulasze czy wykorzystywać na pieczeń