Przepis na gulasz gessler

712 Zapisać
Gulasz według Magdy Gessler

Gulasz według Magdy Gessler

Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis pochodzi z książki „Kocham gotować” Magdy Gessler
155 Zapisać
Szybki gulasz z kurczakiem i szpinakiem, podpatrzony, nauczony i ugotowany u Magdy Gessler

Szybki gulasz z kurczakiem i szpinakiem, podpatrzony, nauczony i ugotowany u Magdy Gessler

A gotowałam ten gulasz w bistro Magdy Gessler Masz Gulasz. A więc nastawiamy kaszę i bierzemy się za gulasz
21 Zapisać
Gotowałam dzisiaj gulasz u Magdy Gessler...

Gotowałam dzisiaj gulasz u Magdy Gessler...

Dostałam kilka dni temu niezwykle miłe zaproszenie na warsztaty kulinarne w niedawno otwartym bistro Magdy Gessler "Masz Gulasz", na które przystałam z chęcią, bo któż nie chciałby pojeść i pogotować w takim miejscu
11 Zapisać
Pisto czyli jarski gulasz podpatrzony w Masz Gulasz - nowym bistro Magdy Gessler

Pisto czyli jarski gulasz podpatrzony w Masz Gulasz - nowym bistro Magdy Gessler

Kolejnym gulaszem, który gotowaliśmy na ostatnich warsztatach było pisto - hiszpańska potrawa pochodząca z regionu Murcji
72 Zapisać
Gulasz z plackami

Gulasz z plackami

W Internecie znalazłam przepis na gulasz wg przepisu Magdy Gessler (pamiętam odcinek "Kuchennych rewolucji" kiedy właśnie go robiła)
26 Zapisać
Drobiowy gulasz z Masz Gulasz

Drobiowy gulasz z Masz Gulasz

W ramach warsztatów Magdy Gessler nauczyłam się robić ultrasmaczny a także szybki w robieniu drobiowy gulasz
100 Zapisać
Jak się robi zupę gulasz

Jak się robi zupę gulasz

gulaszówki, kawałeczki mięsa niezbyt piękne, leciutko poprzerastane). gulaszówki, kawałeczki mięsa niezbyt piękne, leciutko poprzerastane)
49 Zapisać
Placki po węgiersku wg Magdy Gessler

Placki po węgiersku wg Magdy Gessler

Gulasz. Danie jest do czasochłonne stąd aby oszczędzić sobie pracy gulasz. Gulasz. placki położyć na talerzu (1 = 1 porcja), na środku położyć łyżkę śmietany, po drugiej stronie polać gulaszem (jak na zdjęciu)
7 Zapisać
Na jesienne wieczory? Gulasz! Warsztaty w bistro Masz Gulasz

Na jesienne wieczory? Gulasz! Warsztaty w bistro Masz Gulasz

Warsztaty odbyły się w bistro Masz Gulasz - jednym z nowych lokali Magdy Gessler, której współpracowników podziwiam za wynajdowanie kolejnych nisz na rynku restauratorskim
3 Zapisać
Last but not least - gulasz z cielęciny z tymiankiem i oliwkami

Last but not least - gulasz z cielęciny z tymiankiem i oliwkami

Jest to jedno z trzech dań, jakie poznałam na warsztatach z gotowania gulaszu w bistro Masz Gulasz Magdy Gessler w ubiegłą sobotę
110 Zapisać
Smak wygranej...

Smak wygranej...

były to placki ziemniaczane podane z gulaszem węgierskim z oryginalnej pradawje receptury, które przy okazji Pani Magda wprowadziła do restauracji "Karczma przy Dworze" z Kuchennych rewolucji
81 Zapisać
Dania FIT na które macie chrapkę :)

Dania FIT na które macie chrapkę :)

                  GULASZ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI        O kaszy gryczanej zapomniałam, nie jadłam jej już całe wieki, a tak lubię
26 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Bogracz to węgierski gulasz, najlepiej gotowany w kociołku nad ogniskiem, ale z braku owego sprzętu i ogniska, u nas zrobiony w garnku z grubym dnem na kuchence
9 Zapisać
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL.

Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL.

gulaszu. I tak, jak pani Magda Gessler podpisuje się (lub nie) pod swoimi rewolucjami, tak ja ja podpisuję się pod pozytywną opinią o naczyniach Woll
6 Zapisać
Kluski śląskie

Kluski śląskie

do mięsa czy gulaszu), ale występują też jako podstawowe danie okraszone stopioną słoniną. Przepis wg Magdy Gessler z książki Smaczna Polska
1 Zapisać
Moni i MasterChef

Moni i MasterChef

Jako że mam korzenie greckie i kuchnia grecka nie jest mi obca, postanowiłam zrobić stifado (gulasz grecki z wołowiną i cebulą dymką), upiec własny chleb pszenno - kukurydziany oraz standardowo tzatziki
0 Zapisać
Odgrzewane restauracje. Czy naprawdę nie zasługujemy na nic więcej?

Odgrzewane restauracje. Czy naprawdę nie zasługujemy na nic więcej?

Za moich licealny czasów - malutka, człapająca, ale przy tym - serwująca najpyszniejsze na świecie placki ziemniaczane z wołowym gulaszem, dużymi kawałkami cebuli i świeżymi surówkami
103 Zapisać
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Moim zdaniem podstawą aromatu jest słodka papryka czerwona, którą podsmaża się na patelni na smalcu, zaprawa z kminku i czosnku oraz dodatek do mięsa w postaci pieczonych czerwonych papryk – wszystkie czynności za Magdą Gessler z książki „Kocham gotować – przepis na życie”