Przepis na gulasz babciny

13 Zapisać
Kluski kładzione

Kluski kładzione

Kluski kładzione to fantastyczny dodatek do mięs w sosie i gulaszy, o którym często zapominam. Możemy podawać jako dodatek do mięs w sosie, gulaszy i smażonych warzyw, możemy je odgrzać na patelni wraz z cebulką lub skwarkami, a także jeść na słodko w towarzystwie owoców, cukru, śmietanki i cynamonu
16 Zapisać
Wyniki konkursu polskie przysmaki z mąki i ziemniaków

Wyniki konkursu polskie przysmaki z mąki i ziemniaków

) Kopytka z sosem / gulaszem z szynki autorka. Dusiową Kuchnię - pierogi z botwinką i fetą - za przygotowanie pierogów z jednym z moich ulubionych farszy,Zucchini Blues - Łężnie Bieszczadzkie - za sięgnięcie do kuchni regionalnej i przedstawienie przepisu, którego wydaję mi się znaczna większość raczej nie znała do tej pory,Szóste Niebo - ziemniaczane beziki - za piękne ziemniaczki idealnie nadające się jako dodatek do eleganckiego dania,Na Końcu Języka - ruscy zbójnicy - za podanie ruskich inaczej niż ze śmietaną lub podsmażoną cebulą, masło czosnkowe z przyprawami wydaje się fajnie łączyć z pikantnym ruskim farszem,Z miłości do słodkości - szare kluchy z kapustą i grzybami - za sięgnięcie do "babcinych zeszytów", za prostotę i fenomenalny efekt końcowy,Kulinarna Galeria Artystyczna - placuszki ziemniaczane z wędzoną makrelą - za uczynienie prostych placków ziemniaczanych wyrafinowanym daniem, które z powodzenie można by podać w eleganckiej restauracji
1 Zapisać
Maggiczne placki

Maggiczne placki

Doprawiano "magą" rosół i inne zupy, gulasze, bigos i wiele innych potraw. W babcinym kredensie stała zawsze taka buteleczka i wędrowała na stół przy prawie każdym obiedzie
Więcej przepisów na %s strony