Przepis na grzyby shitake

pulpeciki "5 smaków" z grzybami shitake

pulpeciki "5 smaków" z grzybami shitake

Na tę samą patelnię wrzucamy cebulę w piórkach i grzyby i podsmażamy kilka minut na dość dużym ogniu, by grzyby się podsmażyły, ale nie wypuściły zbyt dużej ilości wody
sos z soczewicy i grzybów shitake

sos z soczewicy i grzybów shitake

2 grzyby shitake (świeże). do gotujących się warzyw składników, wrzucamy pokrojone grzyby shitake (gotujemy 5 min). 2 grzyby shitake (świeże)
Sushi maki z grzybami shitake

Sushi maki z grzybami shitake

grzyby shitake. Przygotować wszystkie dodatki, grzyby osączyć z zalewy, awokado obrać i pokroić w paski, ogórka pokroić w długie paski
Krupnik z grzybami shitake

Krupnik z grzybami shitake

Wyszedł fantastyczny, a dodatek shitake tylko wzmacniał walory zapachowe. - 2 połamane grzybki shitake. Gotować jeszcze przez 15 minut, następnie dodać grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i warzywa (poza marchewką i ziemniakami) oraz kaszę
Zupa z grzybami shiitake

Zupa z grzybami shiitake

Grzyby opłukać, odkroić twarde ogonki. składniki4 szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki)10 dag świeżych grzybów shitake, 1 - 2 jajka, 200 g kapusty pekińskiej, 1 łyżka siekanej zielonej kolendry, szczypta ostrej papryki, 60 g makaronu sobakiełki do podania. Zagotować rosół z ostrą papryką, dodać pokrojone grzyby i gotować ok 5 minut, dodać kapustę i gotować jeszcze minutę
Kurczak faszerowany grzybami

Kurczak faszerowany grzybami

Grzyby należy połamać na mniejsze części (jeśli są duże), zalać dwoma szklankami wrzątku, przykryć i odstawić na godzinę