Przepis na grzybek tybetański na ser

Jak zrobić kefir z grzybka tybetańskiego?

Jak zrobić kefir z grzybka tybetańskiego?

Grzybek tybetański (choć pochodzi nie z Tybetu, a z Kaukazu) powoduje fermentację mleka (krowiego, koziego lub roślinnego, ale nie każde ponoć roślinne się sfermentuje) i w konsekwencji powstanie napoju kefirowego, który ma wiele korzystnych dla nas właściwości
2 0
Domowy biały ser

Domowy biały ser

Parę dni temu stałam się posiadaczką grzybka tybetańskiego. Zamierzam natomiast robić swój własny domowy biały ser, wyprodukowany na bazie kefiru wyhodowanego przy użyciu grzybka
0 0
Twaróg domowy

Twaróg domowy

Zsiadłe mleko (kefir z grzybka tybetańskiego) stawiamy na gaz i podgrzewamy przez kilkanaście minut aż oddzieli nam się serwatka, uważając aby nam się nie zagotowało, bo twaróg będzie suchy i będzie się kruszył
13 0