Przepis na gruszki w occie

Gruszki marynowane w occie według Zochy

Gruszki marynowane w occie według Zochy

Wiadomo wszem i wobec, i to od dawna, że najlepsze gruszki w occie robi Zocha czyli moja teściowa. Teściowa specjalnie jeździ gdzieś po najlepszy do tego przetworu gatunek gruszek czyli bergamotki - niestety, coraz trudniej je dostać, ale można wykorzystać mało dojrzałe inne gruszki
Gruszki w occie na słodko

Gruszki w occie na słodko

W tym roku drzewa jak oszalałe obrodziły w gruszki i jabłka. Kiedyś nie pomyślałaby, że mieszkanie inne niż w bloku jest super
Gruszki w occie

Gruszki w occie

listonic_name = "Gruszki w occie (z coolinarnie. gruszki (obrane i pokrojone w ćwiartki). Zima to najlepszy okres na konsumowanie efektów jesiennej pracy
Gruszki w occie

Gruszki w occie

Dziś marynat ciąg dalszy - gruszki w occie. Gruszki umyć, obrać, przepołowić, wydrążyć z gniazd nasiennych
GRUSZKI W OCCIE

GRUSZKI W OCCIE

3 szklanki octu winnego z białego wina 6% Jamar. 2 szklanki wody. 10 goździków 2kg gruszek. 3 szklanki octu winnego z białego wina 6% Jamar. 2 szklanki wody. 10 goździków
Gruszki w occie

Gruszki w occie

  Tradycyjny przepis na gruszki w słodko-kwaśnej zalewie z goździkami i cynamonem. By powstrzymać ciemnienie gruszek wkładamy je do wody zakwaszonej np
Gruszki w occie

Gruszki w occie

Gruszki w occie są doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs i wędlin. Gruszki przekroić na pół, obrać cienko ze skórki i łyżeczką wydrążyć z gniazd nasiennych (ogonki można zostawić)
Gruszki w occie

Gruszki w occie

Tym razem na gruszki w occie. Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na połówki. Witam. Zalewamy gruszki gorącą zalewą
Cukinia jak gruszki w occie

Cukinia jak gruszki w occie

Do cukinii a’la gruszki w occie wykorzystałam mój domowy ocet jabłkowy , który jest łagodniejszy, niż ten ze sklepu, dlatego dodałam go nieco więcej
GRUSZKI I BRZOSKWINIE W SYROPIE

GRUSZKI I BRZOSKWINIE W SYROPIE

gruszki/brzoskwinie. Bardzo lubię te owoce i chciałabym zatrzymać trochę lata w słoiku. Zimą w sam raz jako dodatek do ciast, galaretek i deserów