Przepis na grasica

Grasica cielęca w sosie z Madery

Grasica cielęca w sosie z Madery

Grasica dzięki wcześniejszemu obsmażeniu na patelni (pomimo dosyć długiego pieczenia w piekarniku) nadal jest chrupiąca, a dodatek Madery i żółtego Mirepioix jeszcze bardziej uwydatnia jej wyjątkowy smak
Risotto z grasicą

Risotto z grasicą

500. g grasicy cielęcej,. 200. ml ryżu arborio,. 1. cebula,. 150. ml białego wina,. 600. ml bulionu warzywnego lub drobiowego,
Pęczak po staropolsku

Pęczak po staropolsku

Pęczak nietuzinkowo przyprawiony, rodem z biesiadnej kuchni sarmackiej. Uczestnicząc kiedyś w warsztatach kulinarnych, przybliżających pełną kontrastów i niecodziennych połączeń smakowych Kuchnię Staropolską (zapraszam na fotorelację TU), miałam okazję przygotowywać i kosztować typowe potrawy staropolskiego karnawału
Crudo Sopot

Crudo Sopot

Grasica to podrób, który jest skomplikowany w przygotowaniu, dlatego chylę czoła za smaczne wykonanie i świetnie dobrane towarzystwo
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy

grasica,. kości. cielęce pocięte wzdłuż- 800g*. sól,. pieprz,. oliwa,. natka. pietruszki – 60g,. kapary. – 20g,. sos. vinaigrette – 50ml**,
Walenty Kania Kuchnia dla odważnych - Podroby - recenzja książki

Walenty Kania Kuchnia dla odważnych - Podroby - recenzja książki

Nigdy nie recenzowałem książek kulinarnych, ale kiedyś musi być pierwszy raz. ). Mam ich pewnie z kilkadziesiąt i w sumie zbieram się od trzech miesięcy, żeby opisać Warszawskie Targi Książki, gdzie kupiłem ich bardzo dużo i z wieloma autorami miałem przyjemność porozmawiać
MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2015 - PODSUMOWANIE

MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2015 - PODSUMOWANIE

sarnina, grasica, gęsina i pstrąg. Grasica, skorzonera, powidła śliwkowe, orzechy. MAŁOPOLSKA JESIEŃ ENOLOGICZNA 2015 okazała się być jednym z największych wydarzeń branży winiarskiej w Małopolsce
Polski przewodnik paleo & Kuchnia dla serca

Polski przewodnik paleo & Kuchnia dla serca

grasica, serca czy ozorki), to jednak część 1 uważam za bardzo dobrą. 0UdostępnijFacebook. Drukuj. W miesiącu wrześniu Wydawnictwo Publicat wydało dwie nowości książkowe z serii kulinarno-zdrowotnej
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca

Tak przyrządzona grasica potrzebuje jeszcze tylko jednego. Niby mamy wiosnę. Niby więcej słońca, a ciągle towarzyszy mi brak czegoś