Przepis na gotuje bo lubie pyszne ciasta

8 Zapisać
Paszteciki z kabaczka i dużo dobroci :)

Paszteciki z kabaczka i dużo dobroci :)

Na wstępie podziękuje bardzo za nominację do Versatile Blogger Award, która trzymałam od Mama Alergika Gotuje
3 Zapisać
Kokosanki

Kokosanki

Bądź na bieżąco śledź mnie na facebooku, instagramie i twitterze. Ja znam i lubie jedne i drugie. Dopiero na studiach poznałam robione przez moją koleżankę kokosanki na białkach, niezwykle słodkie, ale też pyszne
1 Zapisać
126.

126.

Zdecydowanie jest to sobota. )Lubie rożne eksperymenty w kuchni. Dlatego sięgam po jednego i takim o to sposobem mam pyszne śniadanie
0 Zapisać
Królewski Roscón-Roscón de Reyes.

Królewski Roscón-Roscón de Reyes.

Jak juz pisalam owocow kandyzowanych nie mialam,bo nie mialam go robic i w dodadku nie lubie tych owowcow,bo to sam cukier
0 Zapisać
Potrawa włoska kojarząca mi się najbardziej z Włochami - polskie blogerki polecają

Potrawa włoska kojarząca mi się najbardziej z Włochami - polskie blogerki polecają

Lubie popróbować. Jest to też odpowiedni moment na zagospodarowanie przydomowego ogródka, kuchni albo parapetu i posadzenie świeżych ziół i warzyw
0 Zapisać
Tarta grzybowa

Tarta grzybowa

Lubie gotować. Dziś głównym tematem jest pyszna tarta grzybowa. Lubie jeść. spora garść wiórków z mozzarelli albo innego tartego sera
0 Zapisać
Kopytka z batatami

Kopytka z batatami

Kopytka to wedlug mnie jeden z najsmaczniejszych sposobow na wykorzystanie resztek obiadu. Najbardziej lubie je podsmazone na odrobinie masla, pyszne w swojej prostocie
0 Zapisać
Kopytka z pokrzywa

Kopytka z pokrzywa

Ziemniaki obieramy,kroimy w mala kostke,wrzucamy do garnka,dodajemy liscie laurowe,czosnek,pokrojona cebule i sol,gotujemy potem odcedzamy wode
0 Zapisać
Kotlety mielone z ciecierzyca i tzaziki z cukinii

Kotlety mielone z ciecierzyca i tzaziki z cukinii

Do kotletow nie ma potrzeby namaczania bulki i dodatku bulki tartej,bowiem zastepuje je ciecierzyca. Bardzo lubie mielone kotlety,szczegolnie ze daja tak ogromne pole do eksperymentowania
0 Zapisać
Makowczyki z serem, na ktore zawsze jest dobry czas

Makowczyki z serem, na ktore zawsze jest dobry czas

Zrobic je musicie (nie zwazajac na pore roku), bo sa pyszne. pomarańczowej albo ekstraktu pomarańczowego
0 Zapisać
Budyn dyniowy

Budyn dyniowy

Przygotowana dynie przekladamy do rondelka,zasypujemy cukrem ,mieszamy ,przykrywamy pokrywka rondel i gotujemy na wolnym ogniu
0 Zapisać
Gulab Jamun

Gulab Jamun

Aby otrzymac KHOYA, mleko pelnotluste gotuje sie przez kilka godzin, az cala woda z mleka wyparuje i przyjmie ono stala konsystencje
27 Zapisać
Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Dla mnie może ciut za mało słodkie, bo ja lubie sobie śliwkę mocno osłodzić, ale dla amatorów mniej słodkich wypieków będzie wyśmienite
11 Zapisać
Ciasto na cztery pory roku

Ciasto na cztery pory roku

W takiej chwili gdy cale mieszkanie staje sie wyziebione i grzejnik nie spelnia swojej roli jak powinien, lubie wlaczyc piekarnik i poczuc rozchodzace sie poczatkowo po kuchni, a potem po salonie przyjemne cieplo
10 Zapisać
Podsumowanie akcji - Szybkie ciasta edycja 'Jesień 2013'

Podsumowanie akcji - Szybkie ciasta edycja 'Jesień 2013'

marta-gotuje. Owoc bogów. lubie jeść. Ciasto od tyłu wg przepisu mojej mamy (szybkie, pyszne i proste ciasto na oleju)
2 Zapisać
Ciasto z Kraju Kwitnącej Wiśni czyli zielona herbata w cieście :)

Ciasto z Kraju Kwitnącej Wiśni czyli zielona herbata w cieście :)

Kiedy Paszczak z bloga Paszczak gotuje rozpoczął akcję Kuchnia japońska postanowiłam wprowadzić w swoją kuchnię odrobinę orientu
2 Zapisać
Pelnoziarniste kruche ciasto z rabarbarem i beza

Pelnoziarniste kruche ciasto z rabarbarem i beza

Mozna to samo zrobic w misie robota. Bardzo lubie wszelkie slodkosci,nie wyobrazam sobie niedzieli bez kawalka domowego ciasta do kawy
94 Zapisać
Akcja „Jabłko z cynamonem” – podsumowanie

Akcja „Jabłko z cynamonem” – podsumowanie

marta-gotuje. Nikogo nie wyróżniam, bo naprawdę ciężko coś wybrać z tylu propozycji. lubie jeść.  Trójkąty z ciasta francuskiego z jabłkami, Jesień witamy po królewsku przepyszną szarlotką